4.6 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
HomePurmerendWereldbol Weidevenne kleurig gekleurd

Wereldbol Weidevenne kleurig gekleurd

Purmerend – Om 20:00 uur werd de wereldbol die prijkt op de rotonde aan de Laan der Continenten officieel geopend door het aandoen van de verlichting. Dit moment markeerde het einde van de werkzaamheden aan de rotonde. Samen met de wijkkerngroep, stichting Weidevenne en andere betrokken partijen werd hier kort bij stilgestaan in Buurtpunt Zuidland aan het Abel Tasmanplein.

Jarenlang hebben met name de wijkkerngroep en de stichting Weidevenne zich ingezet voor Weidevenne. Tijdens de officiële opening stonden zij stil bij wat er allemaal bereikt is in de wijk. De stichting heeft zichzelf inmiddels opgeheven nu Weidevenne bijna voltooid is.

Wereldbol

Het kunstwerk op de rotonde is gemaakt van cortenstaal, een onderhoudsvrij materiaal met een stoere uitstraling. Het ontwerp is van de hand van stedenbouwkundige Jan Beentjes en is gekozen door bewoners van de wijk. Het representeert de vier kwadranten van Weidevenne: Azië, Europa, Amerika en Afrika. Het kunstwerk is betaald door de voormalige stichting Weidevenne en de gemeente.

Foto’s: Rob Klaucke.

Relevante artikelen:

Officiële opening wereldbol Weidevenne op 7 februari

Wereldbol: prachtding of een gruwel?



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.6 ° C
6.7 °
3.3 °
76 %
0.9kmh
88 %
do
10 °
vr
10 °
za
15 °
zo
18 °
ma
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.