9.2 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
Home* kinderenGeef een boek cadeau: lees een klassieker voor (bijna) niets

Geef een boek cadeau: lees een klassieker voor (bijna) niets

Purmerend – Vanmiddag om 13.00 uur is de landelijke actie ‘Geef een boek cadeau’ van start gegaan. Deze campagne heeft als doel meer kinderen kennis te laten maken met klassieke jeugdboeken. De gemeente Purmerend ondersteunt de actie door gratis het actieboek ‘Ronja de Roversdochter’ te verstrekken aan kinderen van groep 7 van deelnemende basisscholen. Voor het symbolische bedrag van 2 euro kan dit boek ook gekocht worden in de boekhandel. 

In Purmerend zijn boekhandels Het Leesteken aan de Zuidersteeg en Bruna in de Hoogstraat, initiatiefnemer van de campagne.

Klassieker voor 2 euro

Dit jaar is ‘Ronja de roversdochter’ van Astrid Lindgren het actieboek voor de jeugd. Vanaf 3 april wordt de actie voor de jongere kinderen uitgebreid met het prentenboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ van Sam McBratney en Anita Jeram. Geletterdheid is een belangrijke voorwaarde voor succes in de samenleving. Wethouder Harry Rotgans draagt daarom graag bij aan het project: ‘Kinderen moeten kunnen opgroeien tussen de boeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is.’

Geef een boek cadeau

De actie is er op gericht om álle kinderen een boek cadeau te geven. Opa’s en oma’s, familie en vrienden, iedereen die iemand kent om een boek aan te geven wordt uitgenodigd. Ook als je niemand kent om een boek aan te geven kun je in de boekhandel voor 2 euro een boek kopen voor een kind. De boekhandel zorgt ervoor dat het boek op de juiste plek terecht komt.

Achtergrond

De actie is voor de derde keer. De campagne heeft geen einddatum: de boeken zijn te koop zolang de voorraad strekt. Kijk voor meer informatie op www.geefeenboekcadeau.nl en www.geefeenprentenboekcadeau.nl.

Foto: Piet Jonker – www.weidevenner.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
11.2 °
7.2 °
69 %
0.9kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.