* kinderenPurmerend

Geef een boek cadeau: lees een klassieker voor (bijna) niets

Purmerend – Vanmiddag om 13.00 uur is de landelijke actie ‘Geef een boek cadeau’ van start gegaan. Deze campagne heeft als doel meer kinderen kennis te laten maken met klassieke jeugdboeken. De gemeente Purmerend ondersteunt de actie door gratis het actieboek ‘Ronja de Roversdochter’ te verstrekken aan kinderen van groep 7 van deelnemende basisscholen. Voor het symbolische bedrag van 2 euro kan dit boek ook gekocht worden in de boekhandel. 

In Purmerend zijn boekhandels Het Leesteken aan de Zuidersteeg en Bruna in de Hoogstraat, initiatiefnemer van de campagne.

Klassieker voor 2 euro

Dit jaar is ‘Ronja de roversdochter’ van Astrid Lindgren het actieboek voor de jeugd. Vanaf 3 april wordt de actie voor de jongere kinderen uitgebreid met het prentenboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ van Sam McBratney en Anita Jeram. Geletterdheid is een belangrijke voorwaarde voor succes in de samenleving. Wethouder Harry Rotgans draagt daarom graag bij aan het project: ‘Kinderen moeten kunnen opgroeien tussen de boeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is.’

Geef een boek cadeau

De actie is er op gericht om álle kinderen een boek cadeau te geven. Opa’s en oma’s, familie en vrienden, iedereen die iemand kent om een boek aan te geven wordt uitgenodigd. Ook als je niemand kent om een boek aan te geven kun je in de boekhandel voor 2 euro een boek kopen voor een kind. De boekhandel zorgt ervoor dat het boek op de juiste plek terecht komt.

Achtergrond

De actie is voor de derde keer. De campagne heeft geen einddatum: de boeken zijn te koop zolang de voorraad strekt. Kijk voor meer informatie op www.geefeenboekcadeau.nl en www.geefeenprentenboekcadeau.nl.

Foto: Piet Jonker – www.weidevenner.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.