5.5 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
Home* UitgaanPurmerendse Markthal komt er

Purmerendse Markthal komt er

Purmerend – De Markthal Purmerend komt er. Gisteravond in de vergadering van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer bleek een meerderheid van de fracties voor de bouw van de Markthal te zijn. In de commissie werd de bouw van een markthal met bovenliggende appartementen aan de Koemarkt, op het voormalig terrein van de NUKA-hal besproken. De meeste fracties spraken wel hun zorgen uit over het verdwijnen van de 73 parkeerplaatsen.

Het AOV gaf aan dat het mooiste plein van Purmerend nog mooier wordt. Lijst van Damme sprak van een mooi plan die de onafgemaakte Koemarkt nog mooier maakt. Het CDA gaf aan dat dit plan goed aansluit bij historische binnenstad en een mooie toevoeging is.

Wethouder Krieger roemde de schoonheid van dit plan en gaf zijn complimenten aan de ontwikkelaar want “je moet wel durven in deze tijd”.

Een aantal partijen gaven aan het plan mee terug te willen nemen naar de fractie, met als voornaamste reden de parkeerproblematiek. Daarom wordt op donderdag 22 februari “De Markthal” als bespreekpunt behandeld in de raadsvergadering.

Paul Verhoeven van proeflokaal Bakker, die tegen de bouw van de Markthal is en daar een bezwaar op had ingediend, zei na de behandeling: “Het gaat zoals het gaat. Ik wist dat er een keer wat gebouwd zou worden.”

Pieter Dooper van Attica, die de plannen voor de Markthal had ingediend, was wat terughoudender: “Ik vind het wel heel mooi dat we de waardering krijgen die eigenlijk past bij dit initiatief. Maar ik wacht op wat de raad straks gaat doen.”

Meer informatie op: https://markthalpurmerend.nl

Relevante artikelen:

Nieuwe sfeerbeelden Markthal Purmerend

Denk mee over de nieuwe markthal

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
79 %
0.9kmh
73 %
di
5 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.