* UitgaanPurmerend

Purmerendse Markthal komt er

Purmerend – De Markthal Purmerend komt er. Gisteravond in de vergadering van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer bleek een meerderheid van de fracties voor de bouw van de Markthal te zijn. In de commissie werd de bouw van een markthal met bovenliggende appartementen aan de Koemarkt, op het voormalig terrein van de NUKA-hal besproken. De meeste fracties spraken wel hun zorgen uit over het verdwijnen van de 73 parkeerplaatsen.

Het AOV gaf aan dat het mooiste plein van Purmerend nog mooier wordt. Lijst van Damme sprak van een mooi plan die de onafgemaakte Koemarkt nog mooier maakt. Het CDA gaf aan dat dit plan goed aansluit bij historische binnenstad en een mooie toevoeging is.

Wethouder Krieger roemde de schoonheid van dit plan en gaf zijn complimenten aan de ontwikkelaar want “je moet wel durven in deze tijd”.

Een aantal partijen gaven aan het plan mee terug te willen nemen naar de fractie, met als voornaamste reden de parkeerproblematiek. Daarom wordt op donderdag 22 februari “De Markthal” als bespreekpunt behandeld in de raadsvergadering.

Paul Verhoeven van proeflokaal Bakker, die tegen de bouw van de Markthal is en daar een bezwaar op had ingediend, zei na de behandeling: “Het gaat zoals het gaat. Ik wist dat er een keer wat gebouwd zou worden.”

Pieter Dooper van Attica, die de plannen voor de Markthal had ingediend, was wat terughoudender: “Ik vind het wel heel mooi dat we de waardering krijgen die eigenlijk past bij dit initiatief. Maar ik wacht op wat de raad straks gaat doen.”

Meer informatie op: https://markthalpurmerend.nl

Relevante artikelen:

Nieuwe sfeerbeelden Markthal Purmerend

Denk mee over de nieuwe markthal

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.