13 partijen doen mee met gemeenteraadsverkiezingen Purmerend

Purmerend – De politieke partijen die mee doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend zijn gisteren bekend gemaakt. Het centraal stembureau heeft de geldigheid van de kandidatenlijsten vastgesteld en de nummering van de kandidatenlijsten heeft plaatsgehad op het gemeentehuis.

Er zijn 3 nieuwe partijen die meedoen: SP Purmerend, die een raadsperiode hebben overgeslagen, PVV Purmerend en Groep HOP die net te weinig stemmen kreeg in 2014. Trots Purmerend die thans 1 zetel heeft gaat TOP (Trots op Purmerend) heten. Lijst van Damme, die zich heeft afgesplist in 2014 gaat verder onder die naam. Opvallend detail in het geheel is dat de Stadspartij met 43 kandidaat raadsleden (thans 8 raadszetels) de verkiezingen ingaat. Een ander opvallend detail is dat nieuwkomer PVV Purmerend met maar 6 kandidaat raadsleden een gooi doet naar de raadszetels in het stadhuis. Totaal doen er 236 kandidaat raadsleden mee.

Het procesverbaal van het centraal stembureau met alle kandidaten kunt u hier inzien: https://www.purmerend.nl/sites/default/files/documenten/ter_inzagelegging_proces_verbaal_l_4.pdf

lijstnummer politieke groepering eerste kandidaat
1 STADSPARTIJ Mario Hegger
2 Democraten 66 (D66) Paul van Meekeren
3 Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) Thijs Kroese
4 VVD Jan Peter Dompeling
5 Algemeen Ouderen Verbond Harry Rotgans
6 CDA Eveline Tijmstra
7 Leefbaar Purmerend 2001 Arie-Wim Boer
8 GROENLINKS René Verhoogt
9 SP (Socialistische Partij) Bram Buskoop
10 PVV (Partij voor de Vrijheid) Shirley Soenjoto
11 Groep HOP André Fleeré
12 TOP Harry Poppelier
13 Lijst Van Damme (LVD) Ernst van Damme


Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*