* Gemeenteraadsverkiezingen 2018Purmerend

13 partijen doen mee met gemeenteraadsverkiezingen Purmerend

Purmerend – De politieke partijen die mee doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend zijn gisteren bekend gemaakt. Het centraal stembureau heeft de geldigheid van de kandidatenlijsten vastgesteld en de nummering van de kandidatenlijsten heeft plaatsgehad op het gemeentehuis.

Er zijn 3 nieuwe partijen die meedoen: SP Purmerend, die een raadsperiode hebben overgeslagen, PVV Purmerend en Groep HOP die net te weinig stemmen kreeg in 2014. Trots Purmerend die thans 1 zetel heeft gaat TOP (Trots op Purmerend) heten. Lijst van Damme, die zich heeft afgesplist in 2014 gaat verder onder die naam. Opvallend detail in het geheel is dat de Stadspartij met 43 kandidaat raadsleden (thans 8 raadszetels) de verkiezingen ingaat. Een ander opvallend detail is dat nieuwkomer PVV Purmerend met maar 6 kandidaat raadsleden een gooi doet naar de raadszetels in het stadhuis. Totaal doen er 236 kandidaat raadsleden mee.

Het procesverbaal van het centraal stembureau met alle kandidaten kunt u hier inzien: https://www.purmerend.nl/sites/default/files/documenten/ter_inzagelegging_proces_verbaal_l_4.pdf

lijstnummer politieke groepering eerste kandidaat
1 STADSPARTIJ Mario Hegger
2 Democraten 66 (D66) Paul van Meekeren
3 Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) Thijs Kroese
4 VVD Jan Peter Dompeling
5 Algemeen Ouderen Verbond Harry Rotgans
6 CDA Eveline Tijmstra
7 Leefbaar Purmerend 2001 Arie-Wim Boer
8 GROENLINKS René Verhoogt
9 SP (Socialistische Partij) Bram Buskoop
10 PVV (Partij voor de Vrijheid) Shirley Soenjoto
11 Groep HOP André Fleeré
12 TOP Harry Poppelier
13 Lijst Van Damme (LVD) Ernst van Damme

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

  1. Beste Ronald, ik ben het van harte met je eens!! Heel jammer dat we ons niet goed kunnen inlezen in de verschillende standpunten!! Hopelijk dat dit volgende keer beter kan worden geregeld!
    Henk en Janet

  2. Helaas is er voor Purmerend geen stemwijzer. Op internet is ook bitter weinig te vinden over nieuwe partijen en van bestaande landelijke partijen is vaak alleen het landelijke beleid te vinden. Het zou handig zijn geweest als op deze pagina de 13 partijen voorzien zouden zijn van snelkoppelingen naar de betreffende websites.(als ze al bestaan) Ik zou niet weten waarop ik moet stemmen met zo weinig informatie….

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: