6.6 C
Purmerend
zaterdag 20 april 2024
Home* Gemeenteraadsverkiezingen 201813 partijen doen mee met gemeenteraadsverkiezingen Purmerend

13 partijen doen mee met gemeenteraadsverkiezingen Purmerend

Purmerend – De politieke partijen die mee doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend zijn gisteren bekend gemaakt. Het centraal stembureau heeft de geldigheid van de kandidatenlijsten vastgesteld en de nummering van de kandidatenlijsten heeft plaatsgehad op het gemeentehuis.

Er zijn 3 nieuwe partijen die meedoen: SP Purmerend, die een raadsperiode hebben overgeslagen, PVV Purmerend en Groep HOP die net te weinig stemmen kreeg in 2014. Trots Purmerend die thans 1 zetel heeft gaat TOP (Trots op Purmerend) heten. Lijst van Damme, die zich heeft afgesplist in 2014 gaat verder onder die naam. Opvallend detail in het geheel is dat de Stadspartij met 43 kandidaat raadsleden (thans 8 raadszetels) de verkiezingen ingaat. Een ander opvallend detail is dat nieuwkomer PVV Purmerend met maar 6 kandidaat raadsleden een gooi doet naar de raadszetels in het stadhuis. Totaal doen er 236 kandidaat raadsleden mee.

Het procesverbaal van het centraal stembureau met alle kandidaten kunt u hier inzien: https://www.purmerend.nl/sites/default/files/documenten/ter_inzagelegging_proces_verbaal_l_4.pdf

lijstnummer politieke groepering eerste kandidaat
1 STADSPARTIJ Mario Hegger
2 Democraten 66 (D66) Paul van Meekeren
3 Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) Thijs Kroese
4 VVD Jan Peter Dompeling
5 Algemeen Ouderen Verbond Harry Rotgans
6 CDA Eveline Tijmstra
7 Leefbaar Purmerend 2001 Arie-Wim Boer
8 GROENLINKS René Verhoogt
9 SP (Socialistische Partij) Bram Buskoop
10 PVV (Partij voor de Vrijheid) Shirley Soenjoto
11 Groep HOP André Fleeré
12 TOP Harry Poppelier
13 Lijst Van Damme (LVD) Ernst van Damme


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Beste Ronald, ik ben het van harte met je eens!! Heel jammer dat we ons niet goed kunnen inlezen in de verschillende standpunten!! Hopelijk dat dit volgende keer beter kan worden geregeld!
    Henk en Janet

  2. Helaas is er voor Purmerend geen stemwijzer. Op internet is ook bitter weinig te vinden over nieuwe partijen en van bestaande landelijke partijen is vaak alleen het landelijke beleid te vinden. Het zou handig zijn geweest als op deze pagina de 13 partijen voorzien zouden zijn van snelkoppelingen naar de betreffende websites.(als ze al bestaan) Ik zou niet weten waarop ik moet stemmen met zo weinig informatie….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,875FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.6 ° C
7.8 °
6.1 °
78 %
6.3kmh
100 %
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °
di
9 °
wo
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.