27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendVrijwilligers zeggen vertrouwen in bestuur P3 op

Vrijwilligers zeggen vertrouwen in bestuur P3 op

Purmerend – Een grote groep vrijwilligers van P3 hebben het vertrouwen in het bestuur van het pop- en cultuurpodium opgezegd. Zij eisen dat het bestuur voor 16 februari opstapt. De groep vrijwilligers staan volledig achter de directeur Paulus Brugman, waartegen het bestuur een ontslagprocedure is begonnen.

Een ‘grote meerderheid’ schrijft in een open brief aan het bestuur. ,,Paulus Brugman is een bevlogen man die P3 sinds de oprichting tot op de dag van vandaag op een uitstekende manier heeft geleid. Het jaar 2017 is een van de beste jaren geweest in het bestaan van P3. Met het aangezegde ontslag zijn wij het dan ook in het geheel oneens. Het bestuur heeft gemeend dat Paulus Brugman niet meer de juiste man op de juiste plek is.”

Brugman had volgens het bestuur toestemming moeten vragen voor de programmering van de groep Jeugd van Tegenwoordig voor de viering van het 10 jarig jubileum. Ook de aanschaf van een mengpaneel had anders gekund. Gebleken is ook dat de onderlinge verhoudingen al langer bekoeld zijn.

“Daar waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat is nu eenmaal inherent aan werken. Met alleen aan de zijlijn staan, zoals dit bestuur doet, kan er bestuurstechnisch weinig fout gaan. Wij hadden graag gezien dat het bestuur een actievere rol binnen P3 had aangenomen de afgelopen jaren.”

De groep geeft aan dat door het eventuele ontslag van Brugman het pop- en cultuurpodium P3 een stuurloos orgaan wordt. “Het bestuur geeft nergens aan, ook niet tijdens de rechtszaak, hoe zij dit gaan oplossen. Dit heeft impact op de vrijwilligers die P3 een warm hart toedragen. Dat er in de loop van dit jaar vrijwilligers gaan afhaken is vrijwel zeker aan te nemen. Wat wij als vrijwilligers willen is wel duidelijk. De vrijwilligers willen een bestuur dat betrokken is bij P3 en niet aan de zijlijn staat, zoals nu het geval is. Dit bestuur heeft voor zover wij kunnen zien weinig tot geen medestanders bij P3 die ze ondersteunt.”

Een gesprek tussen het bestuur en enkele vrijwilligers heeft niet geholpen. “Het bestuur zwijgt in alle talen. Zij laten dus ook niet weten wat het van plan is met P3.”

“Een nieuw bestuur moet worden aangesteld die de zaken opnieuw en onbevooroordeeld kan bekijken. Er is dan voldoende tijd om de rechter te vragen voorlopig nog geen uitspraak te doen.” De uitspraak van de rechter over het ontslag van Brugman zal mogelijk eind februari plaatsvinden.

De brief vindt u hier: https://raad.purmerend.nl/download/81033Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
28.3 °
26.1 °
63 %
0.9kmh
62 %
vr
27 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.