PolitiekPurmerend

Toegangsverbod Van Damme blijft gehandhaafd

Klassenjustitie noemt raadslid E. van Damme de uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam in een artikel in het Noordhollands Dagblad van 15 februari. In deze uitspraak heeft het Gerechtshof Amsterdam de uitspraak van de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank bekrachtigd en de heer Van Damme in de kosten veroordeeld. Het besluit van het college van B&W om hem geen toegang meer te verlenen tot de niet openbare delen van de stadhuis blijft hiermee volledig in stand.

“In de geschiedenis van Purmerend is het niet eerder gebeurd, dat zo’n maatregel is genomen. Daar was gelukkig geen enkele aanleiding toe. Het besluit om raadslid Van Damme te weren is weloverwogen en gemotiveerd en na herhaalde waarschuwingen genomen. Het is aan het gedrag van raadslid Van Damme zelf te wijten dat de gemeente het besluit tot toegangsbeperking heeft moeten nemen, zo heeft de rechter tweemaal vastgesteld. Het ging om ontoelaatbaar gedrag jegens ambtenaren.

Dat de heer Van Damme teleurgesteld is in de uitspraak is vanuit zijn perspectief misschien te begrijpen, maar het geeft geen pas om deze als klassenjustitie te kwalificeren. Dit geldt zeker voor een raadslid die deel uitmaakt van een gemeenteraad en daarmee van een bestuursorgaan in onze rechtsstaat. De onafhankelijkheid van onze rechtssysteem is een groot goed en mag niet in twijfel worden getrokken, zeker niet door een raadslid.

De heer Van Damme heeft zelf gekozen voor de gang naar de rechter. Het zou hem sieren als hij zich rekenschap zou geven van de uitspraken in plaats van aantijgingen te uiten in de richting van de rechtsorganen”, aldus Don Bijl – Burgemeester van Purmerend.

Foto: Piet Jonker

Relevant artikel:

Raadslid Van Damme dreigt met rechtszaak tegen college Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.