14.4 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
Home* Wat u schrijftBlog van verpleegkundige Frank: "Impact op een verpleegkundige

Blog van verpleegkundige Frank: “Impact op een verpleegkundige

Het beroep

Werkzaam zijn als verpleegkundige is een prachtig beroep. De ervaringen die je tijdens je werk tegen komt zijn vaak onvergetelijk. Echter kunnen de ervaringen soms ook een andere wending krijgen.

Impact

Het leven als verpleegkundige is niet altijd even makkelijk. Tijdens je dienst krijg je te maken met meerdere werkzaamheden. Daarnaast kom je tijdens je dienst in aanraking met verschillende mensen. Artsen, patiënten, familie, collega’s en andere disciplines. Vaak sta je tussen je werkzaamheden door deze mensen te woord. Uit de gesprekken komen vaak opdrachten/onduidelijkheden die opgelost of afgerond moeten worden.

Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat er aan het einde van je dienst wat last van je schouders is, maar wellicht door drukte of andere oorzaken ben je niet altijd in staat om alles af te ronden. Dit zorgt ervoor dat je als verpleegkundige wel eens met de resterende lasten in je auto stapt en richting huis rijdt.

Laat het gaan

Soms heb je wel eens van die diensten dat je thuiskomt en nog steeds met je werk bezig bent. Dit is volkomen begrijpelijk als je een drukke dienst hebt gehad of toevallig iets ingrijpends hebt meegemaakt. Echter is er wel een mogelijkheid dat je te veel met deze gevoelens blijft zitten. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk je werk mee naar huis neemt. Overkomt je dit af en toe, dan kan dat uiteraard altijd gebeuren. Indien dit te vaak gebeurd, dan moet je wel voor jezelf gaan waken. Het kan er zelfs toe leiden dat je overspannen raakt, doordat je werk en privé niet gescheiden meer kan houden.

Keerpunt

Indien je voelt dat dit te vaak gebeurd, dan is duidelijk dat de grens is bereikt. Het is tijd voor een keerpunt. Ik heb hieronder een paar tips onder elkaar gezet, omdat ik zelf heb ervaren hoe fijn dit is als je hebt gewerkt. Hier zijn de tips:

  1. Werk je in een instelling waar de pakken door de instelling gewassen worden, gooi je pak dan in de was en rij richting huis. Wanneer je thuis bent, zorg er dan voor dat je direct een douche neemt. Spoel alles letterlijk en figuurlijk van je af. Dit kan ervoor zorgen dat je eerder je gedachtes van het werk los kan laten.
  2. Ben je genoodzaakt om in je werkkleding naar huis te gaan, omdat je de kleding thuis moet wassen? Zorg bij thuiskomst dat je niet te lang over je werk blijft praten, terwijl je nog in je werkkleding zit. Gooi alles letterlijk en figuurlijk van je af en stap onder de douche en trek daarna schone kleding is. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je langer over je werk na blijft denken, omdat je nog je werkkleding aan hebt.
  3. Als je thuis bent en een ingrijpende situatie mee hebt gemaakt, zorg ervoor dat je thuis over de gebeurtenis kan praten, zodat je er niet mee blijft zitten. Dit zorgt ervoor dat je die werkdag af kan sluiten met een goed gevoel, omdat je erover gesproken hebt. Indien je dit niet doet, dan kan soms voor lange tijd met deze gevoelens blijven zitten, wat uiteindelijk weer stress op kan leveren


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.4 ° C
15.7 °
12.8 °
74 %
3.1kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
10 °
wo
9 °
do
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.