11.2 C
Purmerend
woensdag 7 juni 2023
HomePurmerendLife Goals Purmerend activeert mensen met meervoudige problemen 

Life Goals Purmerend activeert mensen met meervoudige problemen 

Purmerend – Het sportprogramma van Life Goals Purmerend is gericht op dak- en thuislozen, ex-gedetineerden, (ex-)verslaafden en mensen met psychiatrische aandoeningen. Het gaat om ongeveer vijfhonderd personen. Het sportprogramma wil de deelnemers in beweging brengen, letterlijk en figuurlijk. Sport wordt ingezet als middel om mensen te versterken op het gebied van zelfvertrouwen, discipline en doorzettingsvermogen.

In steden als Amersfoort en Nijmegen zijn de resultaten van het Life Goals Programma positief. Life Goals Nederland – gevestigd op de KNVBcampus  in Zeist –  wil een samenleving waar niemand buitenspel staat. Binnenkort beginnen de eerste twintig Purmerenders aan het programma Life Goals.

De initiatiefnemer van Life Goals Purmerend is Spurd. Vanuit de overtuiging dat sport bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling is door Spurd contact gelegd met andere maatschappelijke organisaties. Samenwerking van de organisaties die actief zijn voor dezelfde doelgroepen vormt de basis voor het kunnen aanbieden van het beproefde sportprogramma van Life Goals Nederland. Met het bevorderen van op sport geïnspireerde mentaliteit is het weer gaan werken aan persoonlijke ontwikkeling goed mogelijk.

Onlangs behaalden enkele medewerkers van Leviaan, REAKT en Spurd het diploma Maatschappelijke Sportcoach. Zij gaan met de kennis van het beproefde sportprogramma van Life Goals Nederland mensen met meervoudige problemen stimuleren nieuwe stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat gebeurt met kernelementen uit de sport zoals het stellen van doelen, doorzettingsvermogen en teamwork. Naast Leviaan, REAKT en Spurd zijn ook vv De Wherevogels en RugbyClub Waterland en het AOP partner van Life Goals Purmerend. Purmerend is de eerste gemeente in Noord-Holland waar Life Goals van start gaat en een van de eerste tien gemeenten in het land.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. In het artikel over life goals staat eigenlijk allerlei onzin.
    REACT wordt genoemd,maar dat is een heel slecht clubje,dat mensen uitbuit,observeert,en nog geld toe krijgt voor die idioterie,en ook.
    1 van de mensen op de foto heeft gewerkt/is werkzaam in de kliniek voor mensen met een “psychiatrische stoornis,maar de meeste psychiatrische stoornissen kunnen amper of niet wetenschappelijk bewezen worden,en bovendien als dat er al is,heeft dat vaak een lichamelijke oorzaak,en ook is het zo dat de psychiatrie eigenlijk alleen maar ellende veroorzaakt,zoals dakloosheid,verslaving,d.m.v. drugspushing met psychiatrische drugs (die alleen maar beschadigend zijn,zowel geestelijk als lichamelijk).Laat ze de dakloosheid maar effectief aanpakken,en laat ze maar sowieso stoppen met die schadelijke psychiatrische drugspushing,om mensen idd te helpen,i.p.v die situaties in stand houden of tot stand brengen,voor hun eigen geldgewin.
    Het hele zorgsysteem,hulpverleningssysteem,sociale systeem,maatschappelijke systeem,en ook trouwens het rechtsysteem …het is een leugen,bedrog,een regelrechte aanfluiting.Kan allemaal zo de prullenbak in,net als eigenlijk de rest van dit land.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,307FansLike
2,236VolgersVolg
1,593VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.2 ° C
12.2 °
10.5 °
89 %
0.9kmh
65 %
wo
19 °
do
20 °
vr
23 °
za
26 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.