6.7 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeHart van de RegioGemeente: Gedenkmonument doodgeschoten Ray moet verwijderd worden

Gemeente: Gedenkmonument doodgeschoten Ray moet verwijderd worden

Purmerend – Het zal veel Purmerenders nog in het geheugen gegrift staan. Op 1 september 2017 werd de 41-jarige Raymon van der Tien door agenten doodgeschoten. Op de plek waar het gebeurde richtten vrienden en familie al snel een monumentje in. Twee stapstenen, wat hartjes, kaarsjes, plantjes en beeldjes. En een mooi gedicht aan Ray in een fotolijstje. De eigenaar van de grond – Hoogheemraadschap Noordhollands Noorderkwartier – werd ingelicht over de gedenkplek. Alles in goed overleg. Er werden zelfs afspraken gemaakt over een tijdelijke verplaatsing tijdens het geplande onderhoud in 2018.

Vorige week kregen de moeder en tante van Raymon een telefoontje van de wijkmanager, met het verzoek om even langs te komen. Tijdens deze afspraak – op dinsdag 20 februari – werd de familie verteld dat er klachten waren binnengekomen van omwonenden. Zij zouden het monument te confronterend vinden. De wijkmanager verzocht de familie het monument te verwijderen. Het zou eventueel wel vervangen mogen worden door een algemene gedenktegel. Overvallen door de vraag wanneer de ontmanteling gerealiseerd zou kunnen worden, hebben de vrouwen “Volgende week, of de week daarna” geantwoord.

Pas thuis kwam de realisatie wat er gebeurd was. En daarmee ook de woede. Wekelijks gaat tante Anja langs het monument van Raymon om het te onderhouden. Het monument staat naast het zwembadbruggetje (red. de brug naar de voormalige Wilgenhoek). Er zijn geen directe omwonenden, slechts mensen die wandelen of hun hond uitlaten. Bovendien is de grond niet van de gemeente, dus zou deze dat ook niet kunnen eisen.

Anja vermoedt achteraf dat het de gemeente om het balkje met de cijfers 1312 gaat. Zij weet pas sinds vanmorgen wat dat betekent (red. ACAB). “Maar wat moeten we opschrijven dan? Dat Ray een verkeersongeluk heeft gehad of is verdronken? Het is al verschrikkelijk genoeg wat er is gebeurd. Ray was zo een lieverd!”

Foto: Saskia van der Tien

Relevante artikelen:

Doodgeschoten man is 41 jarige Raymon van der Tien

Stille tocht voor Raymon ✟Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Daar ben ik het niet mee eens wie heeft er nu last van het is voor de fam heel belangrijk .willy enjelle de jong.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
4kmh
100 %
di
6 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.