* WeerRegionaal

Koning winter komt er aan!

Purmerend – Onze regio mag zich opmaken voor een koude periode. Vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag stuurt een krachtige wind uit het oosten tot noordoosten Siberische vrieslucht onze kant op. Dit resulteert in een periode met strenge nachtvorst. Mogelijk zelfs tot -13 met een gevoelstemperatuur van -15 graden! 

Het weekend begint met nachten van -5 tot -8 graden, overdag is het rond het vriespunt. Na het weekend duikt de nachttemperatuur verder omlaag en blijft het kwik ook overdag onder nul. Door de strenge nachtvorst groeit het ijs snel. Mogelijk kan er zondag al op ondergelopen weilanden en bij ijsclubs worden geschaatst.

De voorspellingen laten de komende 14 dagen nachtvorst zien. Zij het aan het einde van deze periode minder streng dan na het komende weekend.

 

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....