Purmerend

Feestelijke opening speelveld Mercuriusweg

Purmerend – Woensdagmiddag 21 februari opende wethouder Mario Hegger de nieuwe speelplaats aan de Mercuriusweg. In samenwerking  met de buurtbewoners, Clup Welzijn, IBS De Roos, Spurd en gemeente Purmerend is de speelplaats ontwikkeld. Het resultaat is een nieuw voetbalveld van kunstgras, een verbeterd basketbalveld, een nieuw klimrek en twee trampolines.

Wijkmanager Edwin Färber is trots op het resultaat: ‘Het was al jarenlang een zandveld. Een doorn in het oog van buurtbewoners. Na een buurtonderzoek door Clup Welzijn bleek dat de voorkeur lag bij een kunstgrasveld. Bewoners en basisschool De Roos hebben meegedacht over de invulling van deze plek. Het was een mooie samenwerking met verschillende partijen met deze prachtige veilige speelplaats als resultaat.’

Voorafgaand aan de opening was er een demo van een freestyle voetballer. Ook waren er voetbalwedstrijden en een clinic freestyle voetbal en streetbasketbal. Jongeren deelde gratis gezonde versnaperingen uit in de kraam Gezond Gewicht.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.