PolitiekPurmerendwonen

Debat: hoe lossen we de woningnood op in Purmerend?

Purmerend – Wonen. Het lijkt het sleutelwoord in de verkiezingsprogramma’s van zo ongeveer alle partijen in Purmerend. Er moet heel veel gebouwd worden en alle partijen, van links tot rechts, voelen de urgentie. Alleen de accenten verschillen. Veel koopwoningen? Of toch meer (sociale) huur? En wat is er nodig om die bouwplannen ook te realiseren?

De PvdA organiseert in de aanloop naar de verkiezingen op 14 maart een woondebat. ‘Het wordt in ieder geval geen bijeenkomst waarin de standpunten van de PvdA centraal staan’, aldus lijsttrekker Thijs Kroese. ‘We brengen deskundigen bij elkaar om te praten over de vraag: hoe lossen we de woningnood in Purmerend op?’

De woningcorporaties worden vertegenwoordigd door Egbert de Vries van de Samenwerkende Woningcorporaties Waterland, de huurders zijn vertegenwoordigd door Frank Achterkamp van de Woonbond. Hans Krieger, twintig jaar wethouder, zal zijn licht laten schijnen op de woningbouw in Purmerend, verleden, heden en toekomst. De lijsttrekkers van alle partijen worden uitgenodigd om oplossingen aan te dragen die verder gaan dan bouwen, bouwen, bouwen. Want de grote vraag is hoe dan? Wat is nodig is om dat te realiseren?

Het woondebat wordt gehouden op 14 maart in de Oranjerie , Zorgcentrum Zuidland , Abel Tasmanplein 3 Purmerend Weidevenne en begint om 20.00 uur. Gespreksleider is PvdA Statenlid Rina van Rooij. Zij was jarenlang manager bij Wooncompagnie.

Kopfoto: Steven Lek

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Woningen prima maar GEEN achterlijke hoogbouw in het centrum van PURMEREND hoogbouw doe je maar aan de rand van de stad.Al die mensen ook purmerenders die daar wonen worden idioot benadeeld raken zon en uitzicht kwijt.Even nadenken ook al kost het moeite en dan de enorme verkeers overlast het word echt een enorme puinhoop.Stem op een party die echt TEGEN die hoogbouw is.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: