3 C
Purmerend
woensdag 29 november 2023
Home* Gemeenteraadsverkiezingen 2018Muzikale boodschap wint wedstrijd Purmerend Kiest

Muzikale boodschap wint wedstrijd Purmerend Kiest

PURMEREND – De Purmerendse Bo Kok heeft de videowedstrijd Purmerend Kiest gewonnen. Vorige week kwam de jury bij elkaar om de winnaar te bepalen. De jury, bestaande uit burgemeester Don Bijl, griffier Remco van der Laan, verslaggever Piet van Dijk en de Purmerendse Alysha Timman, was het erover eens dat de muzikale en creatieve inzending van Bo de beste was.

‘Sport, spel, cultuur, het is er allemaal. Wie maakt van Purmerend een heel mooi verhaal? Misschien ben jij dat wel. Stem straks en vertel…’ Zo begint de video van Bo Kok, die zichzelf zingend op de Melkwegbrug begeleidt op de ukelele. Daarna zien we haar in scènes op de Koemarkt en op de Kanaaldijk. Haar boodschap is dat iedereen moet stemmen. Of je nu wilt dat alles hetzelfde blijft, dat er meer groen komt, of gewoon in Purmerend wilt blijven wonen: ‘Jouw stem is belangrijk, want jouw stem bepaalt de toekomst,’ aldus Bo.

Fris en jeugdig

Vanaf haar wintersportvakantie liet Bo weten ontzettend blij te zijn met de prijs. Haar video wordt zeer binnenkort professioneel verfilmd en wordt dan in de laatste weken tot de gemeenteraadsverkiezingen gebruikt als oproep om Purmerenders eraan te herinneren om te gaan stemmen. De jury was er snel uit dat Bo de winnaar moest worden. Burgemeester Don Bijl: ‘Ze heeft een frisse, jeugdige uitstraling en haalt een aantal belangrijke Purmerendse thema’s aan in haar video.’

Interpretatie

De videowedstrijd in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Vier Purmerenders stuurden een video in. De deelnemers mochten de invulling van de video zelf bepalen, wat leidde tot zeer uiteenlopende inzendingen. De jury was blij verrast dat iedereen zijn eigen interpretatie en draai gaf aan de opdracht. Behalve de professionele verfilming van haar video, wint Bo Kok een geldbedrag van 500 euro.

Relevant artikel:

Gemeente lanceert videowedstrijd Purmerend KiestSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,734FansLike
2,520VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
3 ° C
4.4 °
2.2 °
77 %
2.7kmh
100 %
wo
4 °
do
3 °
vr
3 °
za
4 °
zo
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.