16.2 C
Purmerend
dinsdag 3 oktober 2023
HomePurmerendIJsmeesters schaatsclub Trimpad hoopvol

IJsmeesters schaatsclub Trimpad hoopvol

Purmerend – Vandaag gaat nog niet lukken maar de verwachting is dat de schaatsbaan aan het Trimpad morgen om 12:00 uur open gaat. Dat geven de ijsmeesters aan van de ijs en inlineskateclub. Al een paar dagen zijn ze druk in de weer om van de skeelerbaan een schaatsbaan te maken. “Het ijs is van mooie kwaliteit, zwart en glanzend maar op sommige stukken is het ijs nog veel te dun”, geeft Gert-Jan Mulder aan.

De kriebels bij de club kwamen al begin februari en is de baan onder water gezet. “De voorspellingen voor natuurijs liepen toen nogal uiteen. Weatherpro was somberder dan bijvoorbeeld Weeronline.nl. Deze laatste gaf zelf temperaturen aan van -8 op donderdag 8 februari. Zelf schatte wij de kans op dat moment nog klein in, maar zoals het gezegde zegt: “niet geschoten is altijd mis”.

Verleden week woensdag werd de baan opnieuw onder water gezet. “We hebben 5 centimeter nodig om de gasten te kunnen ontvangen. In de achterbocht is het ijs nog maar 3.2 centimeter. Als de zon vandaag wegblijft kan dit nog aangroeien. Morgenochtend kijken we verder. We zijn hoopvol voor morgen maar we kunnen nog niks met zekerheid zeggen.”

“Omdat het er goed uitziet hebben we ook maar gelijk de verhuurschaatsen van zolder gehaald, zijn alle rubbermatten neergelegd, brengen we de dranghekken naar voren en omdat het heerlijk weer is met strak blauwe lucht, poetsen we ook de jurywagen op. Want die doet straks dienst als kassa.” Als je zelf schaatsen heb kan je deze ook bij de vereniging laten slijpen voor €5,00. Schaatsen zijn te huur bij de club voor €3,00.

Hou de facebookpagina van de ijs en inlineskateclub in de gaten want daar geven de ijsmeesters morgen wel of niet het groene licht. https://www.facebook.com/IJsenInlineskateclubPurmerend/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,501VolgersVolg
1,620VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
16.2 ° C
17.2 °
15 °
73 %
6.7kmh
34 %
di
16 °
wo
16 °
do
16 °
vr
18 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.