PurmerendSport

IJsmeesters schaatsclub Trimpad hoopvol

Purmerend – Vandaag gaat nog niet lukken maar de verwachting is dat de schaatsbaan aan het Trimpad morgen om 12:00 uur open gaat. Dat geven de ijsmeesters aan van de ijs en inlineskateclub. Al een paar dagen zijn ze druk in de weer om van de skeelerbaan een schaatsbaan te maken. “Het ijs is van mooie kwaliteit, zwart en glanzend maar op sommige stukken is het ijs nog veel te dun”, geeft Gert-Jan Mulder aan.

De kriebels bij de club kwamen al begin februari en is de baan onder water gezet. “De voorspellingen voor natuurijs liepen toen nogal uiteen. Weatherpro was somberder dan bijvoorbeeld Weeronline.nl. Deze laatste gaf zelf temperaturen aan van -8 op donderdag 8 februari. Zelf schatte wij de kans op dat moment nog klein in, maar zoals het gezegde zegt: “niet geschoten is altijd mis”.

Verleden week woensdag werd de baan opnieuw onder water gezet. “We hebben 5 centimeter nodig om de gasten te kunnen ontvangen. In de achterbocht is het ijs nog maar 3.2 centimeter. Als de zon vandaag wegblijft kan dit nog aangroeien. Morgenochtend kijken we verder. We zijn hoopvol voor morgen maar we kunnen nog niks met zekerheid zeggen.”

“Omdat het er goed uitziet hebben we ook maar gelijk de verhuurschaatsen van zolder gehaald, zijn alle rubbermatten neergelegd, brengen we de dranghekken naar voren en omdat het heerlijk weer is met strak blauwe lucht, poetsen we ook de jurywagen op. Want die doet straks dienst als kassa.” Als je zelf schaatsen heb kan je deze ook bij de vereniging laten slijpen voor €5,00. Schaatsen zijn te huur bij de club voor €3,00.

Hou de facebookpagina van de ijs en inlineskateclub in de gaten want daar geven de ijsmeesters morgen wel of niet het groene licht. https://www.facebook.com/IJsenInlineskateclubPurmerend/

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.