Purmerend

Tientallen woningen zonder warmte

Purmerend – Tientallen woningen in Purmer-Zuid zaten gisteravond en vanochtend zonder warmte en warm water. Vanwege de enorme vraag naar warmte door de snijdende kou, kon Stadsverwarming niet genoeg energie leveren aan alle huizen in de wijk.

“We hebben dit nog nooit eerder meegemaakt. De kou van gisteren en zeer harde oostenwind zorgde ervoor dat veel mensen hun kachel een stuk hoger zetten dan normaal. Hierdoor draaiden onze installaties volop, waardoor we de vraag naar warmte niet meer aankonden”, zegt een woordvoerder van Stadsverwarming Purmerend.

Het probleem leidde op sociale media tot veel verontwaardigde reacties van bewoners. Met een maximumtemperatuur van -4,6 graden Celsius hadden meteorologen het gisteren zelfs over de koudste 28 februari ooit gemeten. De gevoelstemperatuur ligt vandaag tussen -18 en -20 graden.

Postcodegebied 1447 lijkt volgens Stadsverwarming Purmerend het hardst te zijn getroffen. Vooral van bewoners uit de Brahmstraat kwamen veel meldingen binnen. De energieleverancier vindt het “uitermate vervelend” voor de bewoners. “We hebben daar vanochtend bij ouderen elektrische kachels geleverd.”

Gigantische pieken

Met name in de ochtend en avond vonden gigantische pieken plaats. “De warmtevraag nam zo enorm toe. We raden mensen aan om de kachel ’s nachts niet helemaal uit te draaien, maar bijvoorbeeld op 18 of 19 graden te zetten. Met een constantere vraag naar warmte hebben onze installaties minder moeite om weer op te starten.”

Stadsverwarming Purmerend verwacht dat het probleem in de loop van deze dag weer verholpen is. “We gaan onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.” De energieleverancier gaat naar aanleiding van dat onderzoek kijken welke maatregelen genomen kunnen worden om het probleem in de toekomst te voorkomen.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.

Relevant artikel:

Stadsverwarming Purmerend kan warmtelevering niet aan

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Ow…. Leg het probleem van de stadsverwarming bij de mensen neer die verplicht warmte moeten afnemen van de stadsverwarming en waarbij de woning pas over 10 jaar gerenoveerd gaan worden. Enkel glas hebben etc. En wie betaald de extra kosten als Electra om bij te verwarmen?? Schandalig!!!!!!!!

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: