9.5 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomeOnderwijsEerste paal voor nieuwe mbo-schoolgebouw Purmerend

Eerste paal voor nieuwe mbo-schoolgebouw Purmerend

Purmerend – Donderdagmiddag 8 maart werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe mbo-schoolgebouw aan het Karekietpark in Purmerend. Althans symbolisch. Na een jarenlange voorbereiding gaan de bouwwerkzaamheden nu beginnen. Voor het Horizon College en het Regio College is de start van de bouw van gezamenlijke nieuwe behuizing een mijlpaal.

Na een praatje door bestuurders Wim van Amersfoort en Anja Grootoonk van de scholengroepen en wethouder onderwijs Harry Rotgans werd symbolisch de “eerste paal” geslagen. Iedereen was het erover eens dat goed MBO onderwijs belangrijk is voor Purmerend.

Het Horizon College wordt eigenaar van de locatie en financiert het pand. Het Regio College huurt ruimte in de nieuwe school. In een gelijkwaardige samenwerking kan nu op een doelmatige manier een breed en kwalitatief goed mbo-opleidingsportfolio worden aangeboden. De twee mbo-scholen betrekken het nieuwe pand in september 2019.

Verzet door omwonenden

Er is veel verzet geweest tegen de bouw van de MBO-Campus in het Karekietpark. Bewoners hebben zich verenigd in de klankbordgroep Karekietpark. Er is geprocedeerd tot aan de Raad van State met de voor de klankbordgroep onwenselijke uitkomst.

Webcam

Via een webcam zijn de bouwwerkzaamheden live te volgen. Kijk mee via: http://live.netcamviewer.nl/horizoncollege/889

Relevante artikelen:

Uitstel bouw MBO-Campus Karekietpark

Bouw nieuwe mbo-school dit voorjaar van startSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
9.5 ° C
10.6 °
8.9 °
76 %
11.6kmh
89 %
zo
11 °
ma
10 °
di
9 °
wo
9 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.