OnderwijsPurmerend

Eerste paal voor nieuwe mbo-schoolgebouw Purmerend

Purmerend – Donderdagmiddag 8 maart werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe mbo-schoolgebouw aan het Karekietpark in Purmerend. Althans symbolisch. Na een jarenlange voorbereiding gaan de bouwwerkzaamheden nu beginnen. Voor het Horizon College en het Regio College is de start van de bouw van gezamenlijke nieuwe behuizing een mijlpaal.

Na een praatje door bestuurders Wim van Amersfoort en Anja Grootoonk van de scholengroepen en wethouder onderwijs Harry Rotgans werd symbolisch de “eerste paal” geslagen. Iedereen was het erover eens dat goed MBO onderwijs belangrijk is voor Purmerend.

Het Horizon College wordt eigenaar van de locatie en financiert het pand. Het Regio College huurt ruimte in de nieuwe school. In een gelijkwaardige samenwerking kan nu op een doelmatige manier een breed en kwalitatief goed mbo-opleidingsportfolio worden aangeboden. De twee mbo-scholen betrekken het nieuwe pand in september 2019.

Verzet door omwonenden

Er is veel verzet geweest tegen de bouw van de MBO-Campus in het Karekietpark. Bewoners hebben zich verenigd in de klankbordgroep Karekietpark. Er is geprocedeerd tot aan de Raad van State met de voor de klankbordgroep onwenselijke uitkomst.

Webcam

Via een webcam zijn de bouwwerkzaamheden live te volgen. Kijk mee via: http://live.netcamviewer.nl/horizoncollege/889

Relevante artikelen:

Uitstel bouw MBO-Campus Karekietpark

Bouw nieuwe mbo-school dit voorjaar van start


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.