12.8 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomePurmerend"Huidige situatie verkiezingsborden is acceptabel"

“Huidige situatie verkiezingsborden is acceptabel”

Purmerend – De huidige situatie voor wat betreft de verkiezingsborden is voor team Handhaving van de gemeente Purmerend acceptabel. Niet elk bord hangt volgens de letter van de regels, maar onveiligheid en hinder voor het verkeer zijn de harde grenzen waar de handhavers naar kijken.

In een brief aan de lijsttrekkers laat de gemeente weten dat er in de afgelopen weken door veel partijen verkiezingsborden zijn opgehangen in Purmerend. Daarvoor gelden de regels die zijn afgeleid van de APV en die op de verkiezingswebsite van de gemeente Purmerend zijn gecommuniceerd. Volgens de brief hangt niet elk bord exact volgens de letter van deze regels maar handhaving kijkt vooral naar onveiligheid en hinder. De borden mogen blijven hangen tot uiterlijk twee dagen na de verkiezingen. De burgemeester is van de huidige situatie op de hoogte en, waar nodig, het aanspreekpunt.

Al eerder is wethouder Handhaving en tevens lijstrekker van de Stadspartij Mario Hegger, na het uitkomen van het bericht van RegioPurmerend verzocht zich niet te bemoeien met dit dossier om te voorkomen dat de wethouder vanuit zijn functie hiermee betrokken raakt.

Volgens de voorman van Leefbaar Arie-Wim Boer is dit niet uit te leggen aan kiezer. De fractievoorzitter vindt het ontoelaatbaar dat de regels niet worden gehandhaafd. “Ik wil dat er gewoon gehandhaafd wordt. Ook wij als Leefbaar hebben verkiezingsborden verplaatst. Handhaving geeft aan dat zij al diverse borden hebben verwijderd maar ook dat er nog steeds borden zijn die niet voldoen aan de regel die zegt dat het 30 meter vanaf de kruispunten moet zijn. Zij proberen kritisch te kijken of iets op kruispunten gevaarlijk of hinderlijk is maar zo werkt het natuurlijk niet. Maken wij als gemeenteraad regels, handhaven wij ze niet. Zo wordt je als politiek natuurlijk ongeloofwaardig”

De voorman van de VVD Jan Peter Dompeling geeft in een reactie aan “We hebben als raad een verordening vastgesteld. Wanneer we zelf, inclusief de VVD, ons daar niet aan houden, dient er gehandhaafd te worden. De VVD heeft met veel vrijwilligers borden geplaatst waarbij er wellicht borden niet volgens afspraak geplaatst zijn. Graag corrigeren we dat op aangeven zelf, anders moet er wat ons betreft gehandhaafd worden.”

Relevante artikelen:

Voldoen de verkiezingsborden aan de regelgeving?

Verkiezingsborden. Voldoen ze nu wel aan de regels?

 


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.8 ° C
13.9 °
10.6 °
87 %
0.9kmh
100 %
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.