* MiddenbeemsterPurmerend

Ludieke actie tegen fusie Beemster en Purmerend (video)

MIiddenbeemster – De gemeente Beemster en Purmerend hebben op 9 januari van dit jaar besloten tot een bestuurlijke fusie te komen. Dit betekent dat beide gemeenten de aankomende drie jaar langzaam zullen samensmelten tot één grote gemeente. Boer Harry Heeman ziet deze fusie niet zitten: “Ik voel me helemaal uitgemolken.”

De aankomende periode staan er meerdere bijeenkomsten gepland in de Beemster waar inwoners worden bijgepraat over de aanstaande fusie van de gemeenten. Heeman heeft een ludieke actie bedacht voor een protest tegen de samenwerking. Samen met plastic koe Bertha gaat hij op de trekker alle inloopbijeenkomsten in maart langs met z’n zelfbedachte slogan: ‘fusie met Purmerend, begin van het eind’.

Koppen rollen

“We worden verkwanseld en weggegeven aan Purmerend. Dat kan niet”, aldus de furieuze boer Heeman. “We moeten nu met Purmerend samen, omdat de kas leeg is. Alles is verdwenen hier. Het wordt steeds stiller hier in de Beemster. Er moeten koppen gaan rollen”, vertelde Heeman.

Video: Mediapartner NH Nieuws


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.