11.2 C
Purmerend
woensdag 7 juni 2023
Home* MiddenbeemsterLudieke actie tegen fusie Beemster en Purmerend (video)

Ludieke actie tegen fusie Beemster en Purmerend (video)

MIiddenbeemster – De gemeente Beemster en Purmerend hebben op 9 januari van dit jaar besloten tot een bestuurlijke fusie te komen. Dit betekent dat beide gemeenten de aankomende drie jaar langzaam zullen samensmelten tot één grote gemeente. Boer Harry Heeman ziet deze fusie niet zitten: “Ik voel me helemaal uitgemolken.”

De aankomende periode staan er meerdere bijeenkomsten gepland in de Beemster waar inwoners worden bijgepraat over de aanstaande fusie van de gemeenten. Heeman heeft een ludieke actie bedacht voor een protest tegen de samenwerking. Samen met plastic koe Bertha gaat hij op de trekker alle inloopbijeenkomsten in maart langs met z’n zelfbedachte slogan: ‘fusie met Purmerend, begin van het eind’.

Koppen rollen

“We worden verkwanseld en weggegeven aan Purmerend. Dat kan niet”, aldus de furieuze boer Heeman. “We moeten nu met Purmerend samen, omdat de kas leeg is. Alles is verdwenen hier. Het wordt steeds stiller hier in de Beemster. Er moeten koppen gaan rollen”, vertelde Heeman.

Video: Mediapartner NH Nieuws


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,307FansLike
2,236VolgersVolg
1,593VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.2 ° C
12.2 °
10.5 °
89 %
0.9kmh
65 %
wo
19 °
do
20 °
vr
23 °
za
26 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.