14.2 C
Purmerend
dinsdag 30 mei 2023
HomePurmerendOud-voorzitter schietvereniging deed greep in clubkas (update)

Oud-voorzitter schietvereniging deed greep in clubkas (update)

Purmerend – Al eerder waren er vermoedens, maar uiteindelijk kwam het in december verleden jaar aan het licht. Een deel van de clubkas is door oud-voorzitter Jan K. van de schietvereniging leeggeroofd. Om wat voor bedragen het gaat wil het nieuwe interim-bestuur niet zeggen, maar dat het om een substantieel deel gaat is wel duidelijk. “Wij willen vooral weer kijken naar de toekomst. Lekker schieten en gezelligheid.”

Op aandringen van leden is er verleden jaar een vergadering gekomen omdat de jaarrekening 2016 nog steeds niet was gepubliceerd. “Wij vroegen al een tijd om inzage te geven in de bankrekening. Na diverse keren hierom gevraagd te hebben besloten we om navraag te doen bij de bank. Ik schrok mij toen een ongeluk”, zegt bestuurslid Jordy van der Steege. “We hebben met de bevindingen direct de voorzitter geconfronteerd en deze heeft toen per direct zijn functie neergelegd. Hij zou alles terugbetalen, maar tot op heden hebben wij nog geen cent gezien. Wel kwam er een betalingsvoorstel van een bepaald bedrag per maand, maar dat voorstel hebben wij niet geaccepteerd.”

Tijdens een bijzondere ledenvergadering afgelopen februari is er een interim-bestuur aangesteld. “Niet echt een baan waar je op zit te wachten, maar iemand moet de kar trekken”, zegt bestuurslid Arie Jan van der Mark. “Dat er een substantieel deel van het geld weg is, is duidelijk. Maar wij als interim-bestuur willen vooral kijken naar de toekomst van de schietsport in Purmerend.”

“Op dit moment doen we onderzoek naar de gevoerde boekhouding van zo’n 2 jaar. Ik heb zelf een administratiekantoor en heb het op mij genomen. Dat er duidelijke gaten zitten in de boekhouding, is wel duidelijk. Dit onderzoek moet wel goed verricht worden om duidelijkheid te krijgen in hoeveel geld er weg is”, geeft bestuurslid Lony Reitsma aan.

In een brief – in bezit van RegioPurmerend – die het interim-bestuur op 21 februari aan de oud-voorzitter heeft gestuurd, staat dat deze mondeling ten overstaan van het toenmalig bestuur heeft bevestigd dat er €25.000 onrechtmatig overgemaakt is voor persoonlijke uitgaven en dat hij €3.000 uit de kas in bewaring heeft. “Door uw onrechtmatige daad hebben wij schade geleden. Wij vinden dat deze schade aan u kan worden toegerekend. “

“Op dit moment zijn wij nog niet in staat om volledig te kunnen bepalen waaruit onze schade bestaat. De van u ontvangen administratie is niet volledig. Naast de door u toegegeven geldbedragen zal uit onderzoek moeten blijken of het door u genoemde bedrag daadwerkelijk het geleden schade bedrag is. Het uiteindelijke terug te vorderen bedrag kan nog dus nog wijzigen.”

Bouwkundige staat

Verleden jaar september gaf de oud-voorzitter in een interview aan het NHD aan dat er uit een bouwkundig rapport bleek dat twee vierkante meter van het pand los staat en dat de fundering gebreken vertoont. Hierdoor is het pand gesloten omdat het onveilig zou zijn. De reparatie aan het gebouw zou 1 jaar gaan duren. De leden zijn voor nu tijdelijk ondergebracht in Zaandam en Amsterdam waar ze kunnen schieten bij bevriende schietverenigingen. Het interim-bestuur is nu bezig met een tweede onderzoek omdat ze het eerste rapport in twijfel trekken.

Toekomst

“Wij willen ons nu vooral richten op de toekomst van de schietsport in Purmerend. Wat er gebeurt is is natuurlijk niet goed. Het snel weer schieten in het clubhuis aan de Jaagweg is ons doel. Schieten en gezelligheid zoals het altijd was. Het komt allemaal goed. Wat de oud-voorzitter betreft is het een kwestie van een juridisch geschil.”, geeft Arie Jan aan. Lony geeft als laatste mee dat er geen ledenstop is zoals de oud-voorzitter de laatste tijd wel beweerde.

De oud-voorzitter reageert op wederhoor op bovenstaand bericht dat er een reactie zou komen van zijn advocaat. Ondanks meerdere pogingen van onze kant tot het verkrijgen van een reactie komt deze er maar niet. Indien eerdaags een reactie komt dan zullen wij over deze zaak verder berichten.

Meer informatie over de Schiet Sport Vereniging Purmerend op: http://www.ssv-purmerend.nl

Update:

Oud-voorzitter reageert via zijn advocaat op onze berichtgeving:

Ik vertegenwoordig de heer J.F.F. K., de oud voorzitter waarover wordt gesproken in uw artikel “Oud voorzitter Schietvereniging deed greep in de clubkas”.

Deze titel wordt mijns inziens ten onrechte gebezigd en schept een negatieve beeldvorming rondom cliënt. Een greep in de kas doen veronderstelt een fysieke handeling van cliënt, waarbij geld wordt ontvreemd. Cliënt ontkent gelden uit de kas van de vereniging te hebben ontvreemd en ontkent eveneens dit ten overstaan van het bestuur te hebben bekend. Cliënt erkent dat er abusievelijk girale geldstromen verkeerd zijn gelopen en hij dienaangaande onoplettend is geweest. In een brief d.d. 20 februari jl. heeft cliënt de vereniging zijn standpunt laten weten en een voorstel gedaan hoe uit deze impasse is te komen. De vereniging trekt hierin haar eigen plan en stelt een onderzoek in. Cliënt wacht met vertrouwen de uitkomsten van dit onderzoek af en zal zich inspannen om de gelden die hij daadwerkelijk ten onrechte heeft ontvangen of verbruikt terug te betalen. Een lastercampagne zoals thans tegen hem wordt geïnitieerd is niet op z’n plaats en strekt er kennelijk toe om andere misstanden te verhullen.

Met vriendelijke groet,


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,259FansLike
2,236VolgersVolg
1,588VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.2 ° C
15.6 °
13.3 °
77 %
4kmh
100 %
di
14 °
wo
18 °
do
15 °
vr
17 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.