112Purmerend

Brand toren Lutherse kerk centrum Purmerend

Purmerend – Op zondag 11 maart 2018 om 21:15 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een brand in de Lutherse kerk in de binnenstad van Purmerend. Direct werd er een PRIO1 gemeld vanwege de oude bebouwing in het centrum.

Brandweervoertuigen vanuit vanuit Purmerend en de Beemster werden opgeroepen naar de Hoogstraat. Uiteindelijk ging het om een kleine brand in de toren van de kerk. Het vuur was snel onder controle zonder omliggende schade te maken.

Reactie Beheerder Lutherse Kerk

Ik wil graag even reageren op de melding zoals boven vernoemd.

Er is helemaal geen brand geweest in de toren van de Lutherse kerk het was de uitlaat van de CV installatie.

Het was een witte rook die gemakkelijk uiteen viel en soms wat dikker werd omdat er bijna geen wind stond en het ook nog mistig werd waardoor de rook niet echt weg kon.

Ik mag er van uitgaan dat een professionele brandweer zoiets wel in kan schatten.

Er is niet geblust maar wel en behoorlijk onprofessionele schade aangebracht om zich de toegang te verschaffen aan een gebouw dat valt onder het Rijks Cultureel Erfgoed. Dit had voor mijn gevoel wel even anders gekund. Als liefhebber van dit gebouw doet je dat zeker wat!!

Bart Siersema
Beheerder Lutherse kerk

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....