112Purmerend

Brand toren Lutherse kerk centrum Purmerend

Purmerend – Op zondag 11 maart 2018 om 21:15 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een brand in de Lutherse kerk in de binnenstad van Purmerend. Direct werd er een PRIO1 gemeld vanwege de oude bebouwing in het centrum.

Brandweervoertuigen vanuit vanuit Purmerend en de Beemster werden opgeroepen naar de Hoogstraat. Uiteindelijk ging het om een kleine brand in de toren van de kerk. Het vuur was snel onder controle zonder omliggende schade te maken.

Reactie Beheerder Lutherse Kerk

Ik wil graag even reageren op de melding zoals boven vernoemd.

Er is helemaal geen brand geweest in de toren van de Lutherse kerk het was de uitlaat van de CV installatie.

Het was een witte rook die gemakkelijk uiteen viel en soms wat dikker werd omdat er bijna geen wind stond en het ook nog mistig werd waardoor de rook niet echt weg kon.

Ik mag er van uitgaan dat een professionele brandweer zoiets wel in kan schatten.

Er is niet geblust maar wel en behoorlijk onprofessionele schade aangebracht om zich de toegang te verschaffen aan een gebouw dat valt onder het Rijks Cultureel Erfgoed. Dit had voor mijn gevoel wel even anders gekund. Als liefhebber van dit gebouw doet je dat zeker wat!!

Bart Siersema
Beheerder Lutherse kerk


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.