22.1 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeColumnDe column van Boze Buurman!

De column van Boze Buurman!

Als echte Purmerender wil je natuurlijk alles weten over politiek. Wie nemen de besluiten, waarom nemen ze besluiten en vaak ook, waarom nemen ze geen besluiten? De verkiezingstijd is een uitgelezen kans om te horen hoe de partijen over zichzelf denken en hoe ze vinden dat anderen over de partijen moeten denken. De vele debatten overal in de stad zijn dan ook een mooie gelegenheid om alles onder het genot van een gratis vloeibare versnapering aan te horen. De aankondiging van een debat over duurzaamheid in de politiek wekte mijn interesse, vooral door de verwachting dat op een dergelijke avond duurzame (gratis) hapjes en drankjes zouden worden geserveerd. Dat bleek een misrekening, maar er was wel veel te leren over gezonde lucht.

Een van de politieke vertegenwoordigers die eerder gecamoufleerd tijdens een raadsvergadering buiten beeld was vanwege kleding in dezelfde uitvoering als de gordijnen, dacht ‘dat gaat me niet nog een keer gebeuren’ en verscheen in werktenue van de partij. Ook enige bezoekers waren opvallend fel gekleurd aanwezig. De afgevaardigden kregen verschillende stellingen voor de kiezen, maar naar goede Purmerendse traditie werd daar meteen vanaf geweken. Debatteren was er niet echt bij, want het waren meer antwoorden op vragen, onder andere van collega-politici, uit de zaal.

Om het heilige vuur wat op te porren gaf debatleider Piet van Dijk zijn persoonlijke uitleg van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waardoor het vuur meteen oplaaide en een aantal bezoekers vaststelde dat handhaven niet altijd volgens dezelfde regels gaat, en crossen en het in de fik steken van een stuk bos geen prioriteit heeft. Na het doorspitten van alle verkiezingsprogramma’s op duurzaamheid bleek dat GroenLinks, volgens de voorzitter van de jury, na een slopende wielerwedstrijd concurrent D66 met een banddikte op de streep had verslagen. Het moet een sterk vergrote finishfoto zijn geweest, want de (genderneutrale) fiets, die naast een oorkonde ook als prijs werd uitgereikt, was van minimale afmeting. De winnaar kreeg de prijs voor duurzaamste politieke partij op deze duurzaamheidsbijeenkomst overhandigd in… een plastic tas. Om ook iets bij te dragen aan duurzaamheid was ik wandelend naar ‘t Stamhuis gegaan, en jawel, toen ik mij na een op de valreep gescoorde gratis consumptie huiswaarts wilde begeven, begon het te regenen.

Kan daar niet wat aan gedaan worden? [email protected].

Relevant bericht:

De column van Boze Buurman!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22.1 ° C
23.9 °
20 °
57 %
1.8kmh
1 %
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.