8.6 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
HomePurmerendWerkzaamheden voor duurzamer Leeghwaterbad van start

Werkzaamheden voor duurzamer Leeghwaterbad van start

Purmerend – Vanaf maandag 19 maart 2018 starten de voorbereidingen van de werkzaamheden aan het Leeghwaterbad in Purmerend. Het zwembad krijgt nieuwe, duurzame gevels en een nieuw dak.

De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats van april tot en met oktober, zodat het zwembad zoveel mogelijk open kan blijven. De gemeente, Spurd en aannemer Vaessen doen er alles aan de overlast voor bezoekers van het zwembad en het Leeghwaterpark te beperken. We kunnen echter niet voorkomen dat er enig ongemak zal plaatsvinden.

Zwembad blijft open

De werkzaamheden vinden per bad plaats en starten in het doelgroepenbad. In totaal gaat het om vijf fases: vier afzonderlijke baden en de ontvangsthal. De andere baden blijven zoveel mogelijk open. Het recreatief zwemmen is vooral de komende maanden zeer beperkt mogelijk. Meer informatie over de aangepaste les- en openingstijden van de baden zijn te vinden op www.leeghwaterbad.nl.

Tijdelijke bouwplaats Leeghwaterpark

Om de werkzaamheden aan het zwembad te kunnen uitvoeren, richt de aannemer op het terrein van het Leeghwaterpark een tijdelijke bouwplaats in. Vanaf maandag 19 maart worden hekken, keetwagens en een bouwkraan geplaatst ter hoogte van speeltuin De Speelkraam. Het Leeghwaterpark en de aanwezige faciliteiten blijven toegankelijk voor bezoekers tijdens de werkzaamheden.

Energiebesparende maatregelen

Bij het vervangen van de gevels en het dak worden energiebesparende maatregelen getroffen, zoals het aanbrengen van driedubbel glas, extra dakisolatie en het isoleren van de glijbaan. Met deze duurzame maatregelen verbruikt het zwembad straks minder energie en wordt het binnenklimaat verbeterd.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, kijk dan op de website van de gemeente via www.purmerend.nl/leeghwaterbad of schrijf u in voor de nieuwsbrief via www.purmerend.nl/nieuwsbrief. Op www.leeghwaterbad.nl vindt u meer informatie over de aangepaste les- en openingstijden van het zwembad.

3,3 miljoen extra – onveilige situatie Leeghwaterbad



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.6 ° C
9.5 °
7.8 °
76 %
3.6kmh
100 %
wo
9 °
do
11 °
vr
12 °
za
12 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.