15.9 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomeEvenementEvenement PAASBEST in Purmerendse binnenstad (24-25 maart)

Evenement PAASBEST in Purmerendse binnenstad (24-25 maart)

Purmerend – De term op zijn paasbest wordt gewoonlijk gebruikt voor iemand die op zijn of haar mooist gekleed is. Met die gedachte in het achterhoofd organiseren het BOF (Binnenstad Ondernemers Fonds), de PCO (Purmerendse Centrum Ondernemers), de Stichting Koemarkt en Winkelcentrum Eggert op zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018 PAASBEST PURMEREND.

Tijdens het tweedaagse evenement PAASBEST PURMEREND zijn er veel mooie activiteiten voor jong en oud. Wat denkt u van een streekmarkt, stadstochten en tal van activiteiten op het gebied van mode, fashion en beauty. Voor de kinderen organiseert Spurd sport & spel activiteiten, is er een puzzeltocht en zijn de Kids Heroes te vinden in het Winkelcentrum Eggert.

Zondag 25 maart gaat PAASBEST PURMEREND verder met de Paasbest Koopzondag. Die dag zijn de Kids Heroes nog altijd de baas in Winkelcentrum Eggert. Maar ook de volwassenen hoeven zich niet te vervelen met de Lentebokkentocht in de binnenstad van Purmerend.

PROGRAMMA ZATERDAG 24 MAART

Paasplein Koemarkt – 11.00 tot 17.00 uur

Het Paasplein is het startpunt van de stadswandelingen die samen met het Purmerendse Gilde worden georganiseerd. Ook is het het vertrekpunt van de Paaspuzzeltocht voor de kleinste inwoners van Purmerend en omstreken. Kom hier je Paaspuzzeltocht boekje ophalen en ga op speurtocht door de binnenstad. Zoek alle eieren die we voor je verstopt hebben en lever je kaart na je tocht weer bij ons in. Ben je niet van de Paaspuzzeltochten? Geen punt! Spurd komt je op het Paasplein vermaken met sport & spel.

 

Kaasmarkt – 10.00 tot 17.00 uur

De Kaasmarkt vormt vandaag het decor voor een streekmarkt met authentieke Waterlandse en Beemster streekproducten. Een kok geeft u met zijn kookdemonstraties tips en trics voor de bereiding van een heerlijke Paasbrunch of Paasdiner met de gepresenteerde streekproducten. Het koken wordt verzorgd door Smaak van Waterland en geeft u een letterlijk voorproefje van het evenement op 15 april in P3.

 

Winkelcentrum Eggert – 11.00 tot 17.00 uur

Droom jij er ook van je favoriete held in het echt te ontmoeten? Sommige dromen komen uit! Want in het Paasweekend, tijdens Paasbest Purmerend, staat winkelcentrum Eggert in het teken van Kids Heroes Eggert. Ontmoet je favoriete helden, bekend van TV, uit de film óf van YouTube! Ontmoet vandaag Pikachu of de helden van Paw Patrol. Je kunt ze aanraken, maar natuurlijk ook met ze op de foto. Stoere jongen en meisjes én hun heldhaftige vaders kunnen terecht op het Star Wars plein. Er zijn o.a. LEGO Star Wars bouwtafels & showmodellen, Star Wars videogames en rekwisieten uit de film. Bovendien kun je op de foto met een echte Stormtrooper. Speel je liever Minecraft en kijk je graag naar YouTube filmpjes? Dan mag je Dutchtuber zeker niet missen! Deze jonge YouTuber heeft bijna 500.000 fans op zijn beide kanalen en zo’n 215.000 volgers op Instagram.

 

Lutherse Kerk – 11.00 tot 17.00 uur

Waar u zeker even moet binnen lopen is de monumentale Lutherse Kerk aan de Hoogstraat. Deze kerk biedt zaterdag plaats aan Ongekend Purmerend. Ruim 60 Purmerendse ondernemers nemen u mee binnen het thema Mode & meer. Laat u verrassen door de nieuwste (mode)trends, collecties, beauty en presentaties op het gebied van persoonlijke verzorging. Het programma wordt ondersteund door zang- en dansdemonstraties. Verder worden er heerlijke hapjes aangeboden. Mode & meer is (net als de rest van PAASBEST PURMEREND) gratis toegankelijk.

 

PROGRAMMA ZONDAG 25 MAART

Winkelcentrum Eggert – 12.00 tot 17.00 uur

Er komen vandaag weer drie helden naar het Winkelcentrum Eggert . Ga tijdens Kids Heroes Eggert op de foto met de koele Olaf, de sneeuwpop uit Frozen, maar ook met supercoole Buzz Lightyear én de übercoole superheld Spiderman.

 

Binnenstad – 14:00 tot 18:00 uur

Acht Purmerendse horecaondernemers openen het terrassenseizoen van Purmerend met de Lentebokkentocht. Voor €3,50 koopt u bij één van de deelnemende café’s een proefglas met stempelkaart.

Tussen 14:00 en 18:00 uur probeert u uw stempelkaart vol te krijgen bij Café Aad de Wolf, Proeflokaal Bakker, Biercafé de Bonte Koe, Spijkerman Eten en Drinken, Snooker en Pool Purmerend, Theater de Purmaryn, Brasserie Zomaar en Café de Stapper. Op iedere locatie zijn mooie Lentebock-bieren te koop, deze worden vergezeld door een klein hapje. Kunt (of wilt) u niet meer lopen? Dan brengt een treintje u van locatie naar locatie. Heeft u de tocht volbracht? Als u uw volle stempelkaart inlevert bij Expert aan de Westerstraat, maakt u kans op een mooie koffiemachine.

Meer info:

Facebookpagina Paasbest Purmerend

Facebookevenement Paasbest Purmerend

Website Paasbest PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.9 ° C
17.2 °
14.5 °
72 %
5.4kmh
95 %
do
18 °
vr
17 °
za
17 °
zo
20 °
ma
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.