* Gemeenteraadsverkiezingen 2018Purmerend

Politiek in De Duiventil

Purmerend – Vrijdag 16 maart kwamen de lokale politieke partijen naar jongerensociëteit De Duiventil aan de Kerkstraat om jongeren te vertellen over hun plannen voor de komende vier jaar. Burgemeester Don Bijl was aanwezig om een uitleg te geven over hoe de stad wordt bestuurd.

Via een geprojecteerd schema kregen de jongeren een kijkje in het gemeentelijk apparaat. Naast jongeren waren er ook een fors aantal ‘oudere’ duiven binnengevlogen, waarvan het grootste deel al jaren in de politiek zit. Een aantal van hen was verrast door de heldere en begrijpelijke uitleg van het gemeentegebeuren en er werd zelf geopperd dat zoiets meer en breder zou moeten gebeuren.

Na de uitleg, het beantwoorden van vragen en het voorstellen van politici kwam vrijwel meteen het onderwerp Beusebos aan de orde. Het werd een echte discussie, waarbij iedereen vond dat hij of zij gelijk had. Op de vraag wat voor beschermde dieren er eigenlijk in het bos leven, kreeg de vragensteller een lange opsomming van op die plek voorkomende bedreigde diersoorten voorgeschoteld door een jeugdige aanwezige. Opmerkelijk was dat enkele politici het gebied Kom A7 nu ook aanduiden als Beusebos en een aantal bezoekers, ook politici die over de toekomst van dit deel van Purmerend moeten beslissen, zelden of nooit ter plekke zijn geweest.

Ook bij de andere onderwerpen werd levendig gediscussieerd, waarbij duidelijk werd dat jongeren weten wat ze willen en daar ook over in discussie durven gaan. De organisatie had aangekondigd door te gaan ‘tot het bier in de Duiventil op was’, maar zover is het niet gekomen.

Tekst: Piet Jonker – Weidevenner.nl

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.