12.6 C
Purmerend
dinsdag 28 mei 2024
Home* Gemeenteraadsverkiezingen 2018Politiek in De Duiventil

Politiek in De Duiventil

Purmerend – Vrijdag 16 maart kwamen de lokale politieke partijen naar jongerensociëteit De Duiventil aan de Kerkstraat om jongeren te vertellen over hun plannen voor de komende vier jaar. Burgemeester Don Bijl was aanwezig om een uitleg te geven over hoe de stad wordt bestuurd.

Via een geprojecteerd schema kregen de jongeren een kijkje in het gemeentelijk apparaat. Naast jongeren waren er ook een fors aantal ‘oudere’ duiven binnengevlogen, waarvan het grootste deel al jaren in de politiek zit. Een aantal van hen was verrast door de heldere en begrijpelijke uitleg van het gemeentegebeuren en er werd zelf geopperd dat zoiets meer en breder zou moeten gebeuren.

Na de uitleg, het beantwoorden van vragen en het voorstellen van politici kwam vrijwel meteen het onderwerp Beusebos aan de orde. Het werd een echte discussie, waarbij iedereen vond dat hij of zij gelijk had. Op de vraag wat voor beschermde dieren er eigenlijk in het bos leven, kreeg de vragensteller een lange opsomming van op die plek voorkomende bedreigde diersoorten voorgeschoteld door een jeugdige aanwezige. Opmerkelijk was dat enkele politici het gebied Kom A7 nu ook aanduiden als Beusebos en een aantal bezoekers, ook politici die over de toekomst van dit deel van Purmerend moeten beslissen, zelden of nooit ter plekke zijn geweest.

Ook bij de andere onderwerpen werd levendig gediscussieerd, waarbij duidelijk werd dat jongeren weten wat ze willen en daar ook over in discussie durven gaan. De organisatie had aangekondigd door te gaan ‘tot het bier in de Duiventil op was’, maar zover is het niet gekomen.

Tekst: Piet Jonker – Weidevenner.nl

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.6 ° C
13.4 °
11 °
78 %
1.8kmh
100 %
di
17 °
wo
16 °
do
17 °
vr
16 °
za
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.