PurmerendSport

Clubhuis schietvereniging in prima staat

Purmerend – Het pand van de schietvereniging aan de Jaagweg is in prima staat. Dit is gebleken uit een tweede bouwkundig rapport die het interim-bestuur heeft laten uitvoeren. Eerder trok het huidige bestuur het eerste rapport in twijfel.

Verleden jaar september gaf de oud-voorzitter aan dat er uit een bouwkundig rapport bleek dat twee vierkante meter van het pand los staat en dat de fundering gebreken vertoont. Hierdoor is het pand in september verleden jaar gesloten omdat het onveilig zou zijn. De oud-voorzitter Jan K. is in december verleden jaar uit zijn functie gezet omdat hij een greep van minstens €28.000 uit de clubkas zou hebben gedaan.

Nu blijkt dat er van het eerste bouwkundig rapport niets klopt. De conclusie van het nieuwe bouwkundig rapport liegen er niet om. Er zijn wel scheuren in de buitengevel en een aantal zettingen in de dakconstructie gesignaleerd maar die blijken geen relatie met elkaar te hebben. “Gezien de leeftijd van het gebouw zijn dergelijke scheuren en zettingen relatief gebruikelijk. De huidige staat van het gebouw is technisch gezien redelijk te noemen en er dienen een aantal eenvoudige onderhoudswerkzaamheden te worden uitgevoerd.” Ook met de fundering blijkt niets aan de hand te zijn.

Leden en oud-leden vermoeden dat Jan K. het eerste rapport gemanipuleerd heeft om het pand inclusief de grond aan de Jaagweg te kunnen verkopen om daarna met het opgestreken geld de door hem ontstane gaten in de begroting te dichten en/of er vandoor wilde gaan met de opbrengst. “Die man is knettergek. Het pand had dus nooit gesloten hoeven worden. Hier is gewoon een vies en smerig spelletje gespeeld.”

De vereniging is voornemens om het pand weer zo snel mogelijk voor de leden te openen.

Relevant artikel:

Oud-voorzitter schietvereniging deed greep in clubkas (update)


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Scheuren in de gevels kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Het advies is altijd een lintvoegmeting en vloerwaterpassing te laten uitvoeren door een bouwkundig ingenieur. Zodoende kan de bouwkundige aan de hand van deze metingen uitsluiten of er sprake is van verzakking en tot een andere conclusie overgaan, daar wij anders over lucht praten. Meten is weten!

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: