4.6 C
Purmerend
maandag 6 februari 2023
HomePurmerendOpen dag IJs en Inline-skateclub Purmerend

Open dag IJs en Inline-skateclub Purmerend

Purmerend – Op zondag 25 maart a.s. organiseert de IJs en Inline-skateclub Purmerend weer haar jaarlijkse Open Dag. Deze Open Dag is traditioneel de start van het nieuwe inline-skate seizoen, van 12:00 tot 16:00 is het mogelijk om aan allerlei activiteiten en clinics mee te doen.

Inline-skaten, of zoals het in de volksmond heet skeeleren, is een sport die door iedereen van alle leeftijden uitgeoefend kan worden. Het skeeleren wordt ook wel gezien als het “schaatsen in de zomer”. De basis is in principe hetzelfde maar er zijn toch ook verschillen en dat is iets wat het skeeleren net even anders maakt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat skeeleren intensiever en ook gezonder is als hardlopen

Tijdens de Open Dag zijn er leenskates aanwezig en kunnen er ook een helm, en beschermingsmiddelen kosteloos geleend worden. Daarnaast is er voor de kinderen ook een springkussen. Verder lopen er diverse vrijwilligers rond die meer kunnen vertellen over de verenigingen, lessen en trainingen. Ook kan men zich gelijk aanmelden als lid en zich inschrijven voor de diverse aangeboden lessen.

De vereniging biedt voor elk wat wils op het gebied van skeeleren, zo zijn er lessen en trainingen voor de beginnende en gevorderde skeeleraars van alle leeftijden. Ook kan men bij de vereniging deelnemen aan de zogeheten wedstrijdtrainingen en dan wedstrijden gaan rijden in diverse disciplines. Maar ook Freestylen behoort tot de mogelijkheden, hierbij licht de nadruk meer op het slalommen, het over en/van schansen afspringen en allerlei andere variaties op de skate. Al deze onderdelen zijn tijdens de Open Dag vertegenwoordigd en kan men kennis mee maken.

Het complex van de IJs en Inline-skateclub Purmerend, De Purmerring, is gelegen aan het Trimpad 10 in de wijk Wheermolen. Vlakbij het Kinderparadijs en de Modelbouwclub Waterland. Meer informatie is ook te vinden op www.ijseninlineskateclub.nl


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4.6 ° C
5.6 °
3.3 °
92 %
2.6kmh
34 %
ma
7 °
di
5 °
wo
6 °
do
6 °
vr
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.