11.7 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
HomePurmerendBewoners woedend over containerwoningen: "Het is gewoon schandalig"

Bewoners woedend over containerwoningen: “Het is gewoon schandalig”

Purmerend – Bewoners van het Karekietpark in Purmerend zijn boos op de plannen en de communicatie van de gemeente om zo’n 44 nieuwe containerwoningen in de wijk te gaan bouwen. De plannen werden vandaag bekendgemaakt en dat vinden veel bewoners belachelijk. Vanavond hield de gemeente een informatiebijeenkomst voor de omwonenden.

Purmerend wil 120 containerhuizen plaatsen om woningtekort tegen te gaan. De containers komen te staan bij de McDonalds en aan de Westerweg, Etserstraat, Kanaalstraat en het Karekietpark. Veel bewoners van het Karekietpark zijn niet blij met de containerwoningen en vooral met de communicatie van de gemeente.

“Ik vind het te schandalig voor woorden. Ik ben samen met mijn medebewoners erg giftig over de situatie”, vertelt een bewoner. Een ander ziet wel toekomst in de plannen, maar is het niet eens met de communicatie van de gemeente. “Ze hadden het eerder en duidelijke met de bewoners moeten bespreken. Niet zo een dag voor de verkiezingen”, vertelt de bewoner.

“Ze hebben hun mond vol van het buiten naar binnen werken maar communiceren naar ons als bewoners toe een paar uur van te voren. Ik wist het pas toen ik thuis was om 17:30 uur. Walgelijk.”

De containerwoningen worden allemaal ongeveer zo’n 30 vierkante meter groot en de eerste bewoners moeten dit jaar nog hun intrek kunnen nemen.

Reactie

Vincent Pirovano van de gemeente begrijpt de onvrede van de bewoners en probeert de vragen van de bewoners te beantwoorden. Hij vertelt veel bewoners dat de woningen nodig zijn om de hoge woningnood aan te pakken.

Video en foto: Mediapartner NH-Nieuws

Relevante artikelen:

Oppositie over containerwoningen: “Ordinaire verkiezingsstunt”

Gemeente Purmerend plaatst 120 containerwoningen



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. De vanzelfsprekendheid van een dak boven je hoofd went snel. Gun een ander ook een plek. Ik woon vlakbij de mc donalds en ben blij met een zinvolle bouw voor de ontheemden.

  2. Als je zelf op straat staat wil je toch ook graag een woning. Kom op mensen, niet zo egocentrisch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,848FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.2 °
10.6 °
60 %
8.5kmh
100 %
do
12 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.