Carillon Kaasmarkt schalt weer door de binnenstad (video)

Purmerend – Iets meer dan een maand heeft het geduurd. De nieuwe klanken van het carillon schallen weer door de binnenstad. Het carillon werd gerestaureerd omdat de klepels door het vele slaan op de klokken afgeschaafd waren. Hierdoor klonk het carillon veel te hard en waren de kleine klokken niet meer te horen.

Vanmiddag even voor drie uur was de klus geklaard door ‘s werelds grootste klokkengieterij Royal Eijsbouts. De magneten en de bouten zijn vernieuwd en de klepels zijn weer rond. Alle 26 klokken zijn weer goed te horen door de Purmerendse binnenstad. Het carillon is in 1960 door de burgerij geschonken ter gelegenheid van het 550 jaar bestaan van de stad Purmerend.

Camera: Ron Vermeulen

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*