Purmerend

Carillon Kaasmarkt schalt weer door de binnenstad (video)

Purmerend – Iets meer dan een maand heeft het geduurd. De nieuwe klanken van het carillon schallen weer door de binnenstad. Het carillon werd gerestaureerd omdat de klepels door het vele slaan op de klokken afgeschaafd waren. Hierdoor klonk het carillon veel te hard en waren de kleine klokken niet meer te horen.

Vanmiddag even voor drie uur was de klus geklaard door ‘s werelds grootste klokkengieterij Royal Eijsbouts. De magneten en de bouten zijn vernieuwd en de klepels zijn weer rond. Alle 26 klokken zijn weer goed te horen door de Purmerendse binnenstad. Het carillon is in 1960 door de burgerij geschonken ter gelegenheid van het 550 jaar bestaan van de stad Purmerend.

Camera: Ron Vermeulen

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.