11.3 C
Purmerend
donderdag 14 maart 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend plaatst 120 containerwoningen

Gemeente Purmerend plaatst 120 containerwoningen

Purmerend – Purmerend gaat 120 containerhuizen plaatsen om het grote woningtekort in de gemeente tegen te gaan. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente aan media-partner NH Nieuws.

De containers komen te staan bij de McDonalds en aan de Westerweg, Etserstraat en het Karekietpark. Ze zijn bedoeld voor inwoners die door de lange wachttijden tussen wal en schip dreigen te vallen. De wachttijden op sociale huurwoningen in Purmerend zijn gigantisch, soms zelfs tientallen jaren.

Met de containerwoningen hoopt de gemeente de schrijnendste gevallen op te kunnen vangen. Het gaat dan om inwoners met een urgentieverklaring of oud-bewoners van het bedrijventerrein Baanstede.

De woningen blijven maximaal tien jaar staan, zo meldt de gemeente. Vanavond houdt de gemeente een bijeenkomst voor omwonenden over de plannen.

‘Schande’

Arie-Wim de Boer van Leefbaar Purmerend reageert verbolgen op de communicatie van de gemeente. “Een schande”, twittert hij.

https://twitter.com/awboer/status/976049837656494080

Kopfoto: Steven Lek



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Die Containers in Amsterdam Noord moeten weg, omdat dat hele gebied wordt omgebouwd naar “beter en luxer” deze containers stonden daar thans 13 jaar en waren voor 10 jaar daar neer gezet. Het was een alternatief voor studentenkamers die in Amsterdam niet te krijgen waren. Het zijn dus geen woningen het zijn kamers………. Op de foto is te zien dat de fietsen buiten staan. Nou er staat nog veel meer buiten dat kan ik verzekeren, omdat het als woning te klein is. Heeft de gemeente “Klein Amsterdam” deze containers misschien graties of voor weinig overgenomen in ruil voor extra ( betalende inwoners ) van Purmerend ?

  2. Super éindelijk een oplossing voor mensen in nood bedankt gemeente Purmerend!!!!

  3. Dat is nou typisch de gemeente Purmerend. Wij bouwen huizen van 3 tot en met 8 ton, hier en daar een starterswoning. Een starterslening voor een enkeling en voor de rest …..
    containers. Stop eens met die dure projecten en ga bouwen voor de jongeren en de jonge gezinnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,822FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.3 ° C
11.7 °
10.5 °
79 %
4.9kmh
100 %
do
16 °
vr
14 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.