3.3 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomePurmerendOppositie over containerwoningen: "Ordinaire verkiezingsstunt"

Oppositie over containerwoningen: “Ordinaire verkiezingsstunt”

Purmerend – De oppositie in Purmerend reageert woedend op de plannen van de gemeente om zo’n 150 nieuwe containerwoningen te gaan bouwen. Vandaag werden de plannen bekendgemaakt. “Het is gewoon een ordinaire verkiezingsstunt”, zegt Arie Wim Boer van Leefbaar Purmerend.

De voorman van Leefbaar noemt de timing ‘belachelijk’ en ‘bizar’. “Ik heb ook mijn collega’s in de oppositie gebeld. Die gebruiken allemaal dezelfde bewoordingen. Dit kan gewoon niet”, aldus Boer.

Ook het CDA is verbijsterd: “Bewoners ‘s middags uitnodigingen voor een inloop ‘s avonds. Zo neem je inwoners totaal niet serieus.”

Basisschool de Klimop die gevestigd is in het Karakietpark geeft aan dat ze vanmiddag zijn opgeschrikt door de brief van de gemeente. “Wij kunnen u melden dat de 3 lokalen van de groepen 5, in de dependance, dit schooljaar intact blijven en wij hier onderwijs kunnen blijven geven. Hierover dus geen onrust.”

Buurtprotest

Ook buurtbewoners zijn niet blij met het plan. Erik Hartel van klankbordgroep Karekietpark zegt dat de belasting op de buurt veel te groot wordt. “Hier komt zo meteen een school met 2.000 leerlingen, dat gaat enorm veel verkeer opleveren”, zegt hij. De woningen en de school zijn volgens hem een slechte combinatie. “Er kunnen jongeren in komen met drugsverslaving of alcoholverslaving.”

Onzin, zegt de gemeente. “Het zijn mensen zoals u en ik. Of kinderen van mensen zoals u en ik”, zegt wethouder wonen Hans Krieger (VVD). Hij benadrukt dat de woningen bedoeld zijn voor mensen die snel een woning nodig hebben en waarvoor de wachtlijst te lang is.

Ook de verkiezingen zouden volgens de wethouder niks te maken hebben met de timing van het nieuws. “Het gaat ons er echt om dat we een maatschappelijk probleem met elkaar kunnen oplossen.”

De containers worden geplaatst bij de McDonalds, aan de Westerweg, Etserstraat en het Karekietpark. De woningen worden zo’n 30m2 groot en de eerste bewoners moeten dit jaar nog hun intrek kunnen nemen.

Update:

Dakloze A. P. (naam bekend bij de redactie) was aanwezig bij de inloopavond van de bewoners in het Karakietpark en doet verslag.”De gemoederen lopen hoog op hier. De daklozen komen hier niet voor in aanmerking!”

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.

Relevant artikelen:

Gemeente Purmerend plaatst 120 containerwoningen

Anastasia: Het gezicht van een Purmerendse dakloze



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
3.3 ° C
5.6 °
1.2 °
82 %
0.5kmh
28 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.