Purmerendwonen

Oppositie over containerwoningen: “Ordinaire verkiezingsstunt”

Purmerend – De oppositie in Purmerend reageert woedend op de plannen van de gemeente om zo’n 150 nieuwe containerwoningen te gaan bouwen. Vandaag werden de plannen bekendgemaakt. “Het is gewoon een ordinaire verkiezingsstunt”, zegt Arie Wim Boer van Leefbaar Purmerend.

De voorman van Leefbaar noemt de timing ‘belachelijk’ en ‘bizar’. “Ik heb ook mijn collega’s in de oppositie gebeld. Die gebruiken allemaal dezelfde bewoordingen. Dit kan gewoon niet”, aldus Boer.

Ook het CDA is verbijsterd: “Bewoners ’s middags uitnodigingen voor een inloop ’s avonds. Zo neem je inwoners totaal niet serieus.”

Basisschool de Klimop die gevestigd is in het Karakietpark geeft aan dat ze vanmiddag zijn opgeschrikt door de brief van de gemeente. “Wij kunnen u melden dat de 3 lokalen van de groepen 5, in de dependance, dit schooljaar intact blijven en wij hier onderwijs kunnen blijven geven. Hierover dus geen onrust.”

Buurtprotest

Ook buurtbewoners zijn niet blij met het plan. Erik Hartel van klankbordgroep Karekietpark zegt dat de belasting op de buurt veel te groot wordt. “Hier komt zo meteen een school met 2.000 leerlingen, dat gaat enorm veel verkeer opleveren”, zegt hij. De woningen en de school zijn volgens hem een slechte combinatie. “Er kunnen jongeren in komen met drugsverslaving of alcoholverslaving.”

Onzin, zegt de gemeente. “Het zijn mensen zoals u en ik. Of kinderen van mensen zoals u en ik”, zegt wethouder wonen Hans Krieger (VVD). Hij benadrukt dat de woningen bedoeld zijn voor mensen die snel een woning nodig hebben en waarvoor de wachtlijst te lang is.

Ook de verkiezingen zouden volgens de wethouder niks te maken hebben met de timing van het nieuws. “Het gaat ons er echt om dat we een maatschappelijk probleem met elkaar kunnen oplossen.”

De containers worden geplaatst bij de McDonalds, aan de Westerweg, Etserstraat en het Karekietpark. De woningen worden zo’n 30m2 groot en de eerste bewoners moeten dit jaar nog hun intrek kunnen nemen.

Update:

Anastasia Peridis (dakloos) was aanwezig bij de inloopavond van de bewoners in het Karakietpark en doet verslag.”De gemoederen lopen hoog op hier. De daklozen komen hier niet voor in aanmerking!”

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.

Relevant artikelen:

Gemeente Purmerend plaatst 120 containerwoningen

Anastasia: Het gezicht van een Purmerendse dakloze

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.