Purmerendwonen

Purmerend kiest Bébouw Midreth voor ontwikkeling De Open Veste

Purmerend – De gemeente heeft voor De Open Veste in Kop West ontwikkelaar Bébouw Midreth, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, geselecteerd om het plan uit te voeren. In De Open Veste komt een grote diversiteit aan woningen met een binnentuin, horeca en een parkeergarage.

Het plan van de ontwikkelaar scoorde volgens de selectiecommissie hoog op sociale diversiteit en aansluiting op de openbare ruimte. Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: ‘We zijn er trots op dat we met ons plan voor deze plek de gemeentelijke ambities op het gebied van stedelijke ontwikkeling, architectuur en woningbouw mogen waarmaken.’

Open Veste

De Open Veste is als het ware een ommuurd wijkje, met ongeveer 150 woningen. Er wordt een grote binnentuin aangelegd, met open verbindingen naar de omliggende wijken en omgeven door water en groen. In De Open Veste komt een grote mix van woningen, zoals grondgebonden en gestapelde koop- en huurwoningen en er is ruimte voor woningen op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en Mede Opdrachtgeverschap (MO). Ook komen er voorzieningen zoals horeca en een half verdiepte parkeergarage.

Wethouder Hans Krieger is erg blij met de keuze voor Bébouw Midreth: ‘Het is een prachtig plan dat geheel aansluit bij onze ideeën om in Kop West gevarieerd en betaalbaar wonen aan te kunnen bieden. De unieke ligging op loopafstand van ons centrum en de bijzondere architectuur zullen deze liefst 150 woningen ongetwijfeld tot een groot succes maken.’

Kop West

Kop West is een nieuwe woonwijk van circa 700 woningen die grenst aan het centrum van Purmerend. Er is een grote variatie aan woningen, van zowel huur- als koopappartementen, grondgebonden woningen en zelfbouwkavels. Het plan bestaat uit 11 verschillende bouwvelden, waarvan De Open Veste (bouwveld F) er een van is. Kijk voor meer informatie op www.kopwest.nl.

Op korte termijn wordt de koopovereenkomst voor de grond ondertekend en kunnen Bébouw Midreth en haar partners starten met de uitwerking van het plan tot een definitief ontwerp. Naar verwachting gaat in de tweede helft 2019 de eerste paal de grond in. De Open Veste zal dan eind 2020/begin 2021 klaar zijn voor de toekomstige bewoners.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: