13.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomeEvenementBinnenstad ondernemers: “Wij zijn er klaar voor!”

Binnenstad ondernemers: “Wij zijn er klaar voor!”

Purmerend – De binnenstad ondernemers zijn klaar voor twee dagen Paasbest Purmerend. Op zaterdag 24 maart en zondag 25 maart wordt de binnenstad ondergedompeld in het evenement PaasbestPurmerend. Op diverse locaties in de binnenstad zijn er leuke dingen te doen. Het evenement is mede mogelijk gemaakt door de Purmerendse Centrum Ondernemers en het Binnenstad Ondernemers Fonds in samenwerking met Stichting Koemarkt en het Eggert Winkelcentrum.

Op zaterdag is er een leuke kleine streekmarkt op de Kaasmarkt van 10:00 tot 17:00 uur. Diverse ondernemers zijn aanwezig om hun streekproducten aan de man te brengen. Honing en bijenproducten, speciale olijfolies, knofloken, windgemalen meelsoorten en veel meer. Tevens is Smaak van Waterland aanwezig die gaat koken met streekproducten. Dit ter kennismaking voor hun evenement in P3 op 15 april waar 15 uur lang in 15 keukens gekookt wordt.

De kleintjes kunnen op zaterdag met papa, mama, oma en/of opa een leuke paaspuzzeltocht gaan ondernemen. Het puzzelboekje is op te halen in de tent op de Koemarkt. Op 14 locaties in de stad zijn een letter met een cijfer verstopt. Verzamel alle letters, lever het puzzelboekje in en sowieso heb je altijd een ijsje van Multi-IJs.

Het Gilde van Purmerend organiseert zaterdag om 13:00, 14:00 en 15:00 uur gratis toegankelijke stadswandelingen waar je kennis kan maken met de historie die de binnenstad rijk is en waar je mogelijk zelf nog nooit wat over gehoord hebt. De wandelingen beginnen op de Koemarkt.

In de Lutherse kerk aan de Hoogstraat is er zaterdag een Ongekend Purmerend: Mode en Meer evenement waar meer dan 60 Purmerendse ondernemers aan mee doen. Het evenement is breed uitgezet. Van nagelstudio’s tot de laatste modetrends. Ook wordt er gezorgd voor de interne mens. Een bezoekje zeker waard en bovendien gratis toegankelijk.

Zaterdag is Spurd op de Koemarkt aanwezig voor Sport en Spel. Diverse mogelijkheden om de sportieve mens in je wakker te schudden.

Op zondag is het koopzondag en openen acht Purmerendse horecaondernemers het terrassenseizoen van Purmerend met de Lentebokkentocht. Voor €3,50 koopt u bij één van de deelnemende café’s een proefglas met stempelkaart. Tussen 14:00 en 18:00 uur probeert u uw stempelkaart vol te krijgen bij Café Aad de Wolf, Proeflokaal Bakker, Biercafé de Bonte Koe, Spijkerman Eten en Drinken, Snooker en Pool Purmerend, Theater de Purmaryn, Brasserie Zomaar en Café de Stapper.

Op iedere locatie zijn mooie Lentebock-bieren te koop, deze worden vergezeld door een klein hapje. Kunt (of wilt) u niet meer lopen? Dan brengt een treintje u van locatie naar locatie.

Dit is een beknopt overzicht. Voor meer informatie kijk op: www.paasbestpurmerend.nl of kijk op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/PaasbestPurmerend/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
11.2 °
67 %
3.1kmh
100 %
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.