Purmerendwonen

Nieuwbouwplannen De Graeffweg gepresenteerd

Purmerend- Op maandag 19 maart 2018 kregen circa tachtig omwonenden van De Graeffweg – Grotenhuysweg in Purmerend de nieuwbouwplannen te zien. In de kantine van de nabij gelegen korfbalvereniging informeerden Intermaris en het Medisch Centrum De Graeff over de ontwikkeling van sociale huurappartementen en een medisch centrum. De reacties waren overwegend positief op de komst van vijftien tweekamerappartementen van 55m2 en vier driekamerappartementen van 69m2. Het complex wordt voorzien van een lift, zodat de appartementen geschikt zijn voor zowel starters als senioren.

Start bouw

Met de komst van de nieuwbouwappartementen speelt Intermaris in op de grote vraag naar sociale huurwoningen in Purmerend. Een week eerder tekenden Gemeente Purmerend, Intermaris en Medisch Centrum De Graeff samen een overeenkomst voor de nieuwbouwplannen aan De Graeffweg. “Nu starten we met een bestemmingsplanprocedure en vragen een omgevingsvergunning aan”, aldus Pieter Buis, projectontwikkelaar Intermaris. “Als deze volgens de gebruikelijke procedures verlopen, kunnen we medio 2019 starten met bouwen. In 2020 kunnen de gebouwen dan in gebruik genomen worden. Tegen die tijd kunnen geïnteresseerden reageren via Woonmatch Waterland.”

Parkeren

Projectontwikkelaar van het Medisch Centrum Esther Koelemeij geeft aan dat het geen makkelijk proces is geweest om te komen tot dit nieuwbouwontwerp. “Over de invulling van het bouwprogramma waren we snel uit. Daarna hebben we zorgvuldig naar de parkeeroplossingen gekeken voor zowel het medisch centrum als de appartementen. Door een parkeeronderzoek uit te voeren in de omgeving van de locatie, kunnen we vaststellen dat een toevoeging van dertig parkeerplaatsen ruim voldoende is.”

Het project

Op de voormalige locatie van de basisschool de Boemerang in Purmer-Noord is de gemeente op zoek gegaan naar een nieuwe invulling. Samen met Intermaris en de initiatiefnemers van het Medisch Centrum De Graeff is gekeken naar de mogelijkheden. De ontwikkeling bestaat uiteindelijk uit 19 sociale huurappartementen en een medisch centrum met een apotheek, 5 huisartsen, fysio- en oefentherapeuten, podoloog, diëtiste, psycholoog, bloedafname en thuiszorg.

Op de website www.intermaris.nl/graeffweg worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.