7.4 C
Purmerend
zaterdag 9 december 2023
HomePurmerendOvereenkomst voor bouw 40 appartementen De Looiers

Overeenkomst voor bouw 40 appartementen De Looiers

Purmerend – Op maandag 20 maart ondertekenden Jan van der Linden, directeur van Linden Groep B.V. en wethouder Hans Krieger de overeenkomst voor de bouw van 40 koopappartementen aan de Purmersteenweg. Linden Groep wil op de locatie van voormalig garage Zijp twee appartementengebouwen realiseren met een parkeergarage. In de overeenkomst staat daarnaast dat Linden Groep sociale woningen zal ontwikkelen op een andere locatie in Purmerend.

De appartementen zijn ontworpen door Rietvink Architecten. Het zijn twee losse appartementengebouwen die duidelijk familie van elkaar zijn, het zijn als het ware twee broertjes. Het hoogste gebouw is ongeveer 10 bouwlagen en staat precies in het verlengde van de Gedempte Where en de Plantsoengracht.

Vlnr Jan van der Linden, directeur van Linden Groep B.V. en wethouder Hans Krieger

Het pand markeert en versterkt daarmee de entree van de stad. Het vormt een eigentijdse vertaling van een poort van de stad. Het andere gebouw is met zes bouwlagen beduidend lager. Deze hoogte sluit aan bij de naastgelegen monumentale villa. Samen vormen de twee panden duidelijk een ensemble.  De appartementen zijn tussen de 95 en 120 m2 groot.

Planning

Als de bestemmingsplanprocedure is doorlopen, start de bouw naar verwachting vierde kwartaal 2018.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,524VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.4 ° C
9 °
6.6 °
84 %
6.3kmh
100 %
vr
8 °
za
10 °
zo
9 °
ma
10 °
di
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.