12.7 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
Home* Gemeenteraadsverkiezingen 2018"Het wordt lastig om een stabiele coalitie te vormen"

“Het wordt lastig om een stabiele coalitie te vormen”

Purmerend – Gisteravond rond half twaalf was alles bekend. Wie mag de kar trekken voor de nieuwe coalitieonderhandelingen? Als winnaar kwam de stadspartij uit de bus met 6 zetels, 2 minder dan in de vorige periode, “Wij gaan nu het voortouw nemen in de coalitieonderhandelingen.” Het CDA kreeg er een zetel bij en bij Groenlinks was er een verdubbeling naar 4 zetels. De VVD blijft stabiel op 4 zetels.

Jan Peter Dompeling van de VVD: “Het wordt lastig om een stabiele coalitie te vormen. Het is aan de Stadspartij om daar het voortouw in te nemen.” René Verhoogt van GroenLinks: “Het voelt heel goed om van 2 naar 4 zetels te gaan. Ik krijg berichten vanuit het hele land dat er grote winsten zijn voor GroenLinks. Dat is mooi.”

Arie-Wim Boer van Leefbaar maakt zich grote zorgen: “Hoe gaan wij nu een coalitie formeren met al die versplintering?” Eveline Tijmstra van het CDA: “Ik word hier heel erg blij van.” Thijs Kroese van de PvdA is niet ontevreden: “Als je ziet dat de PvdA in de meeste gemeenten is gehalveerd. Wij leveren er slechts 1 in.” De SP voelt zich de grote winnaar: “Van 0 naar 3 zetels. Wij gaan nu vol inzetten op het bouwen van sociale huurwoningen.”

Nieuwkomer PVV in de gemeenteraad kreeg 3 zetels. De ouderenpartij AOV Purmerend en D66 verliezen ook allebei 1 zetel. Afscheid wordt genomen van Trots op Purmerend (TOP) en Lijst van Damme.

Foto’s: Haico Kats.

 

——-Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Hoog tijd voor partijen om out of the box te denken, en te luisteren naar de burger.Wat te denken van een coalitie van GL, D66, SP, LP, CDA en PvdA? Oude heersende klasse aan de kant, met nieuw elan Purmerend vooruit in de vaart der volkeren. Waarom eigenlijk niet.
    Ik vrees alleen dat Stadspartij, VVD en AOV verwoede pogingen gaan doen om een nieuwe coalitie te vormen, ook al hebben twee van de drie partijen verloren (samen van 16 naar 13 zetels)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.7 ° C
14 °
10.6 °
57 %
0.9kmh
100 %
zo
11 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.