Column

Column van Toon (92): Wie breekt betaalt!

Dat is weer gebleken bij de uitslag van de verkiezingen in Purmerend. De overgeschoten collegepartijen Stadspartij, VVD en AOV verloren drie zetels en kwamen samen uit op 13 van de 37 zetels. De VVD heeft ook betere dagen gekend. Lang niet genoeg om een nieuw college te vormen. Dat is de prijs die zij betalen voor uit het college gooien van D66 en CDA. Wie breekt betaalt! Het CDA heeft daarvan terecht geprofiteerd. D66 niet maar dat had een andere oorzaak. Die deden het landelijk wat minder. 

Een ander opmerkelijk feit is dat tegen de landelijke trend in links in Purmerend heeft gewonnen. PvdA en GroenLinks hadden samen zes zetels en nu samen met de SP tien. Een winst van vier zetels.

Een derde opmerkelijk feit is dat de tot nu toe zittende partijen TOP en Van Damme het niet hebben gered. De Purmerendse raad heeft geen splinters meer. De kleinste partijen hebben allen drie zetels.

Alles bijeen kun je de Purmerendse uitslag opmerkelijk noemen. Purmerend heeft verstandig gekozen. De grote vraag is hoe zal het nieuwe College van B en W er uit gaan zien. Je hebt Stadspartij, VVD en AOV, de brekers,  niet persé nodig. Zelfs als je de drie zetels van de PVV niet meetelt is er een college te vormen dat steunt op 21 zetels. Dat is de grote uitdaging.

TOON CAPEL, heeft met plezier GroenLinks gestemd.

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Ik ben het helemaal met Toon eens, hier ligt een kans! Een heel verfrissende optie.

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by
%d bloggers liken dit: