BeemsterColumnPurmerend

Column van Toon (92): Wordt Purmerend Beemsterend of iets anders?

Beemster en Purmerend hebben hun laatste gemeenteraadsverkiezingen als zelfstandige gemeente gevierd. Ze gaan samen en niet iedereen staat te juichen. Kijk maar naar de uitslag van de pas gehouden verkiezingen in Beemster. Niet minder dan 46% stemde op de Beemster Polder Partij. Je kunt dat zien als een protest tegen de samenvoeging van de twee buurgemeenten.

Er is echter geen ontkomen aan. Er zal veel overleg nodig zijn om alles goed op de rails te zetten. Iedereen tevreden stellen is bijna onmogelijk. Eén van de te beantwoorde vragen is hoe gaat de nieuwe gemeente heten. Handhaving van de naam Purmerend gaat natuurlijk niet als je samen gaat met een gemeente die de naam Beemster draagt. Moet het dan Beemsterend worden of een meer bindende naam? Purmerend ligt tussen Beemster, Purmer en Wormer in. Zou het gek zijn om de drooglegger van deze polders Jan Adriaenszoon Leeghwater  als naamgever ten tonele te voeren? Leeghwaterkwartier bij voorbeeld? Het lijkt mij iets voor een vreedzame volksraadpleging.

Met groet, TOON CAPEL, 92 jaar jong.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. IS dit een broodje aap verhaal vande mekwegbrug naar Dubai ,waarom hebben wij als bewoners geen bericht hierover gekregen en nergens iets gelezen deze brug is genomineerddoor de esquirAls e mooiste brug qua staalgebruik en op de 4de plaats van de wereld mooiste fietsbrug een knstwerk denkt de gemeente echt goedkper uit te zijn ik denk dat ze zich vergissen en de onkosten 1 keer goed onderhoud scheelt. Jarenlang gestechel door het vorige bestuur en dan snel een handtekening voor de verkiezinen ??.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: