2.4 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home* 1 aprilMelkwegbrug verkocht aan Dubai

Melkwegbrug verkocht aan Dubai

Purmerend – De gemeente Purmerend gaat de Melkwegbrug verkopen aan Dubai om een gat van 5 miljoen euro in de begroting te dichten. Dit staat in een geheime memo van het college van B&W aan de gemeenteraad. De Melkwegbrug zal vervoerd worden naar The World Islands vlak voor de kust van Dubai. Daar zal de brug een verbinding gaan vormen tussen de eilandjes Netherlands en Switserland.

Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen op 20 maart is er een handtekening gezet onder een contract tussen Purmerend en het koninkrijk Dubai waardoor een nieuw college dit niet meer terug kan draaien. Volgens de memo kost het onderhoud van de Melkwegbrug jaarlijks €100.000 en kan dit geld beter worden gebruikt. In de plaats komt een simpel uitgevoerde brug die €1.000.000 kost. De gehele operatie van demonteren zal zo’n 3 weken in beslag nemen. Het inhijsen van de nieuwe brug zal binnen 1 week kunnen worden gerealiseerd. De jaarlijkse kosten van het onderhoud van de nieuwe brug wordt geraamd op 20.000 euro.

Vandaag was er een snelle inspectie van de brug door monteurs uit Dubai. Deze hebben bekeken hoe de demontage moet plaatsvinden.

De gemeente Purmerend zal de kosten van het vervoer betalen. De kosten voor demontage zijn voor Dubai. De kosten voor vervoer zijn geraamd op €800.000 waardoor er voor de gemeente een positief saldo overblijft van 1.2 miljoen euro. “Geld wat in deze tijd beter gebruikt kan worden”, zo staat in de memo.

Aankomende zondag zal een broer van Sheikh Hamdan bin Rashid Al Maktoum met een delegatie naar Purmerend komen om een officieel moment met het college van B&W bij te wonen. Daar zal symbolisch de brug worden overgedragen. Al eerder wilde de Sheik de Melkwegbrug hebben maar dat is in 2014 door ingrijpen van de burgemeester voorkomen. Een exacte kopie van de brug is voor de Sheikh niet bespreekbaar.

Wanneer de brug zal worden gedemonteerd staat niet in de memo. Wel staat er dat dit binnenkort gaat gebeuren en dat een planbureau hiermee bezig is om dit in goede banen te leiden. Het college wilde niet reageren op de informatie die RegioPurmerend heeft.

Update 2 april 2018: Dit was een 1 april grap. Wij danken onze lezers voor de leuke bijdragen, meningen en zelfs de kritiek die wij hierop kregen. Wij zijn trouwens benieuwd naar het aantal telefoontjes naar het stadhuis over dit onderwerp.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

7 REACTIES

  1. Een 1 april grap hoort op 1 april. Dus dat lelijke kut ding moet gewoon weg, geld verslindende politiek ken ook wel mee. Wie weet word Purmerend dan wel weer eens een stad dat luisteren wil naar de burger dan altijd maar haar plan door te drukken. Corrupte tering bende hier.

  2. De Melkwegbrug verkocht aan Dubai. waarom niet .lelijk en onlogische trap hij is echt gevaarlijk voor voetgangers naast de traptreden.

  3. Jaren geleden zou de stadhuistoren van Leiden verkocht worden aan een rijke oliesjeik. Was ook een 1 aprilgrap.

  4. De Melkwegbrug verkocht aan Dubai? Ik geloof er niks van. Dit is een vroege 1 aprilgrap! Wel erg origineel guys, mijn complimenten!

  5. het Beusebos Rij er in de zomer twee keer in de week tussen door van de Weidevenne naar het Noordhollands kanaal.om te vissen me tmijn gabbers van Purmersteijn. dat weet ik via Google want ik wist niet eens waar dat bos was. Zie er nooit iemand lopen. Dus het hotel is welkom , kunnen we na het vissen een drankje drinken in de Lobby GEZELLIG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
3.9 °
0.7 °
77 %
1.3kmh
11 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.