8.2 C
Purmerend
dinsdag 31 januari 2023
HomePurmerendEerste bewoners verhuizen naar nieuwe woning in Wherepark 

Eerste bewoners verhuizen naar nieuwe woning in Wherepark 

Purmerend – De realisatie van Wherepark verloopt voorspoedig. Vanaf eind maart tot mei levert Intermaris de eengezinswoningen aan de nieuwe bewoners op. Zo’n vier tot zes woningen per week.

Simone Geel en Mark van den Hoonaard ontvingen op 26 maart 2018 als een van de eerste bewoners de sleutel voor hun woning aan de Aurigapark, zoals de straatnaam luidt. In juli 2017 startte de nieuwbouw van de eerste 65 eengezinswoningen en 38 appartementen in de zogeheten ‘Driehoek’ van Wherepark. Het appartementencomplex is naar verwachting in juli 2018 gereed voor verhuur.

Het project: nieuwbouw en sloop

De woningen zijn onderdeel van de herontwikkeling van de wijk Wheermolen-West in Purmerend. Intermaris organiseert kijkdagen voor de bewoners van de eengezinswoningen en het appartementencomplex voordat deze wordt opgeleverd. Eind 2018 begint vervolgens de sloop van 150 eengezinswoningen in het naastgelegen ‘Middengebied’. Hier komen 99 nieuwe sociale eengezinswoningen voor terug. Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward bouwt het appartementencomplex, KlaassenGroep uit Dinxperlo de eengezinswoningen. De verwachting is dat het gehele project in 2020 is afgerond met een parkachtige woonomgeving.

Alle bewoners een nieuwe woning toegewezen

Alle geïnteresseerden van de sloopwoningen kregen de mogelijkheid een van de nieuwbouw woningen te huren. Pieter Buis, projectontwikkelaar bij Intermaris, kijkt tevreden terug op het verhuurproces: “Het is een ingrijpend proces voor bewoners. Naast het verhuizen naar de nieuwe woning betekent het ook afscheid van de huidige. Men heeft er over het algemeen met plezier gewoond. We zijn blij dat we iedereen een nieuwe of een andere woning hebben kunnen toewijzen. Bewoners zijn erg verbonden met deze wijk. Dat blijkt ook uit het feit dat de meeste bewoners kiezen voor een nieuwbouw woning in de Driehoek. Enkelen verhuizen naar een wisselwoning om later terug te keren en een aantal verhuist naar een woning elders in Purmerend. Al met al kijken we terug op goede gesprekken en een intensief maar goed verlopen verhuurproces.”

Relevant artikel:

Feestelijk startsein nieuwbouw Wherepark


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,204FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.2 ° C
9 °
6.8 °
88 %
3.1kmh
100 %
di
8 °
wo
7 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.