9.9 C
Purmerend
dinsdag 19 maart 2024
HomePurmerendStadhuis Purmerend kleurt blauw tijdens Autismeweek

Stadhuis Purmerend kleurt blauw tijdens Autismeweek

Purmerend – Van 31 maart tot en met 7 april is het Autismeweek. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. Dit jaar is het thema van de Autismeweek Luisteren naar autisme, omdat zij vaak mooie en originele verhalen te vertellen hebben.

Ook wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor autisme met de speciale actie ‘Light it up blue’: in de hele wereld zijn beelden en gebouwen blauw verlicht, zo ook het stadhuis. De werkgroep Autismeweek Purmerend haakt in op deze actie door verschillende evenementen te organiseren. Meer over de Autismeweek 2018 is te vinden op www.autismeweek.nl.

Een paar activiteiten in Purmerend:

Woensdag 4 april komt de Balans College Tour naar Purmerend. Oudervereniging Balans organiseert samen met SWV VO Waterland een informatieve avond over autisme in het onderwijs. Gastsprekers op deze avond zijn Saskia Buma, haar zoon Merlijn Goldsack en zijn coach Gigi Dingler. De toegang voor deze lezing is gratis. Aanmelden is wel verplicht en kan via https://balansacademy.nl/cursus/ik-ben-niet-gek-ik-heb-autisme-en-vind-mijn-eigen-weg. Vol is vol.

Donderdag 5 april is er bij De Blauwe Zon een Autisme Beleving Circuit. Dit circuit bestaat uit tien opdrachten. Bij elke opdracht krijg je een tip om meer autismevriendelijk te zijn. Het zijn allemaal eenvoudige aanpassingen die een wereld van verschil kunnen maken. Opgeven voor deelname is verplicht en kan via [email protected]. Er kunnen 20 mensen meedoen en vol is vol.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,839FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.9 ° C
10.6 °
8.9 °
81 %
3.6kmh
98 %
di
15 °
wo
14 °
do
11 °
vr
10 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.