PurmerendSport

Inline-skatewedstrijden KNSB in Purmerend

Purmerend – Op zaterdag 7 april 2018 is er bij de IJs en Inline-skateclub Purmerend een wedstrijd in het kader van de landelijke georganiseerde KNSB Baancompetitie. Deze keer zijn de kadetten, junioren en de senioren aan de beurt, welke vanuit het hele land naar Purmerend zullen komen. De eerste wedstrijden starten om 10:00 uur en de verwachting is dat de laatste wedstrijd om 17:30 gereden zal zijn, de toegang is gratis.

Op het wedstrijdprogramma staan deze dag het relatieve nieuwe onderdeel 100 meter sprint, waarbij 3 rijders op de 400 meter baan naast elkaar over 100 meter tegen elkaar zullen strijden. Dit wedstrijdonderdeel staat voor het eerst op het programma in Purmerend, maar gaat zeker zorgen voor het nodige spektakel. Ook staat er een 1000 meter sprint, 5 rondjes op de 200 meter piste, op het programma.

Na de sprint onderdelen volgt een puntenkoers over 3 tot 10 kilometer, afhankelijk van de  leeftijdscategorie. Ook deze wedstrijd vindt plaats op de 200 meter piste, dus er zullen veel rondjes gereden moeten worden. Bij dit onderdeel zijn over een van te voren vastgesteld aantal ronden punten te behalen. Kortom een wedstrijd die voor veel spektakel kan zorgen, waarbij degene met meeste verzamelde punten zal winnen. Na de laatste wedstrijd zal direct de prijsuitreiking plaats vinden.

Van de Purmerendse IJs en Inline-Skate club zullen in alle categorieën één of meerdere rijders aan de start staan en daar is de vereniging natuurlijk erg trots op. Het is zeker dat er op deze dag spectaculaire wedstrijden te zien zijn waarin hard gestreden zal moeten worden voor de winst.

De IJs en inline-skateclub nodigt iedereen uit om te komen kijken en van dichtbij mee te maken hoe mooi de Inline-Skate sport kan zijn. De wedstrijden vinden plaats op de IJs- en Inline-skatebaan aan het Trimpad 10 in Purmerend.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.