Purmerend

97 wachtwoorden van mailadressen gemeente Purmerend gelekt

Purmerend – Een zoekmachine met gelekte Nederlandse wachtwoorden is vandaag online verschenen. Op Gotcha.pw kan worden gezocht naar e-mailadressen. Als er een gelekt wachtwoord aan dat adres is gekoppeld, dan worden de eerste twee tekens van dit wachtwoord getoond.

Het is ook mogelijk om een domeinnaam in te voeren. Dan worden de eerste tekens van getroffen mailadressen en wachtwoorden in beeld gebracht. Op die manier kan een organisatie in één keer zien van welke medewerkers wachtwoorden op straat liggen.

Kijken we op het domein van de gemeente purmerend dan komen er 97 hits naar voren. Als we kijken naar de eerste letters van het mailadres dan weten we dat er in ieder geval een wijkmanager, een griffiemedewerker en een raadslid zijn getroffen. Het betreft hier mogelijk wel oude wachtwoorden.

De gemeente Beemster heeft 8 hits en de gemeente Waterland 15 gelekte wachtwoorden.

Controleer ook uw eigen mailadres of de wachtwoorden daarvan zijn gelekt en wijzig desnoods uw wachtwoord. Kijk de video hieronder voor tips.

De komst van de zoekmachine werd afgelopen week groot aangekondigd door het AD in een voorpagina-artikel. De site verscheen vrijdag voor het eerst online, maar was na korte tijd al niet meer bereikbaar.

Oude datalekken

De wachtwoorden in de zoekmachine kwamen eerder al op straat te liggen bij meerdere datalekken. De beheerder van de site heeft wachtwoorden uit die eerdere lekken verzameld en in één zoekmachine gebundeld.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.