Purmerend

97 wachtwoorden van mailadressen gemeente Purmerend gelekt

Purmerend – Een zoekmachine met gelekte Nederlandse wachtwoorden is vandaag online verschenen. Op Gotcha.pw kan worden gezocht naar e-mailadressen. Als er een gelekt wachtwoord aan dat adres is gekoppeld, dan worden de eerste twee tekens van dit wachtwoord getoond.

Het is ook mogelijk om een domeinnaam in te voeren. Dan worden de eerste tekens van getroffen mailadressen en wachtwoorden in beeld gebracht. Op die manier kan een organisatie in één keer zien van welke medewerkers wachtwoorden op straat liggen.

Kijken we op het domein van de gemeente purmerend dan komen er 97 hits naar voren. Als we kijken naar de eerste letters van het mailadres dan weten we dat er in ieder geval een wijkmanager, een griffiemedewerker en een raadslid zijn getroffen. Het betreft hier mogelijk wel oude wachtwoorden.

De gemeente Beemster heeft 8 hits en de gemeente Waterland 15 gelekte wachtwoorden.

Controleer ook uw eigen mailadres of de wachtwoorden daarvan zijn gelekt en wijzig desnoods uw wachtwoord. Kijk de video hieronder voor tips.

De komst van de zoekmachine werd afgelopen week groot aangekondigd door het AD in een voorpagina-artikel. De site verscheen vrijdag voor het eerst online, maar was na korte tijd al niet meer bereikbaar.

Oude datalekken

De wachtwoorden in de zoekmachine kwamen eerder al op straat te liggen bij meerdere datalekken. De beheerder van de site heeft wachtwoorden uit die eerdere lekken verzameld en in één zoekmachine gebundeld.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....