6.7 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomeBREAKINGCoalitieonderhandelingen: stoelendans om laatste stoel

Coalitieonderhandelingen: stoelendans om laatste stoel

Purmerend – Al een aantal keer eerder meldde hij zich bij Regio Purmerend “De man met gleufhoed in de donkere parkeergarage”. En altijd vertelde hij de waarheid. In dit geval berichtte hij ons over de uitkomst van de coalitieonderhandelingen. Een stoelendans waarbij verkiezingswinnaar Stadspartij en de ouderenpartij AOV strijden om de laatst overgebleven stoel. 

Op 26 maart j.l. voerden vier partijen in het stadhuis verkennende gesprekken voor een eventuele coalitie. Het waren CDA, GroenLinks, D66 en Leefbaar Purmerend. Deze vier partijen hebben twee grote gemeenschappelijke delers. Ten eerste het behoud van het Beusebos. En ten tweede geen gigantische hoogbouw op de Post NL locatie naast de binnenstad. Inmiddels hebben alle partijen gesprekken gevoerd met verkenner Roald Helm. Hierin zijn de standpunten van de partijen als vanzelfsprekend naast de standpunten van verkiezingswinnaar Stadspartij gelegd.

De Stadspartij heeft aangegeven het in de vorige coalitie aangenomen standpunt over de enorme hoogbouw op de locatie Post NL niet als een breekpunt te beschouwen. Dit kan desgewenst worden opgegeven. Wel is het hotel in de kom A7 voor de partij een zeer belangrijk aspect. Ouderenpartij AOV en SP staan klaar om de positie van de Stadspartij over te nemen indien deze niet kan instemmen met het behoud van het Beusebos.

Noot: De man met gleufhoed is een fictief personage, gebaseerd op informatie van echte personen. Wij gebruiken dit personage als wij tot aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op de informatie van onze bron af kunnen gaan. In de meeste gevallen willen onze bronnen anoniem blijven. In dit geval is ons door onze bron nadrukkelijk verzocht hun wel bij naam en toenaam bekend te maken. Het betreft AW Boer, partijvoorzitter, en Chris Boer, fractievoorzitter, beiden van Leefbaar Purmerend. “Leefbaar Purmerend staat voor openheid en transparantie waar mogelijk”, zegt Arie-Wim. Het verslag van het gesprek met de verkenner, waar wij een kopie van hebben, zal na twee kleine wijzigingen openbaar worden gemaakt. 

Relevant artikel:

Verkennende gesprekken tussen 4 partijen in stadhuis

Zaterdag a.s. opening sportcomplex “De Beuk”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
3.6kmh
100 %
ma
7 °
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.