Basisschool de Vlieger doet mee aan Nationale Buitenlesdag (video)

Purmerend – Zo’n 260 Noord-Hollandse scholen doen mee aan Nationale Buitenlesdag. “We zouden dit veel vaker moeten doen”, zegt Marijke de Baat van basisschool De Vlieger in Purmerend. Vandaag zit haar klas niet in binnen in de schoolbanken, maar zijn ze buiten op het schoolplein spelenderwijs aan het leren.

Rekenen en taal in de buitenlucht. Niet alleen goed voor de geest, maar ook voor het lichaam. “Kinderen bewegen veel te weinig”, weet Marijke. Als juf van groep 4 is zij blij met een dag als vandaag. En ook Carlos vermaakt zich prima, al weet hij niet precies waarom de dag wordt gehouden.

Initiatiefnemers Jantje Beton en IVN Natuureducatie willen leerkrachten stimuleren om meer naar buiten te gaan. Lessen in de buitenlucht hebben als doel om leren te bevorderen, beweging en samenwerken te stimuleren en de motivatie en het welzijn van kinderen te vergroten. “Het gaat erom dat ze niet alleen bewegen, maar ondertussen ook bijvoorbeeld nog een som uitrekenen”, aldus Marijke.

Helemaal met de aangename temperatuur van vandaag was het prima vertoeven buiten. Een doorslaand succes dus, voor zowel de kinderen als de juf. “Van mij mag dit veel vaker gebeuren!”

Tekst en video: Mediapartner NH-Nieuws.

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*