14 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePurmerendBezoekers in gevaar door spijkermatten in Beusebos (video)

Bezoekers in gevaar door spijkermatten in Beusebos (video)

Purmerend – Dat sommige Purmerenders de jonge motorcrossers in het Beusebos liever kwijt dan rijk zijn, is geen geheim. Maar dat sommige mensen hun hobby zelfs proberen te saboteren, valt bij de jongens rauw op hun dak. “Op een gegeven moment zagen we puntjes uit de grond steken.”

De jongens weten niet wat hen overkomt als zondagmiddag de banden van hun crossmotoren één voor één leeglopen. Als ze op onderzoek uitgaan, vinden ze een plank met schroeven die onder een klein laagje aarde was begraven. “De buitenlaag was zwart gespoten, zodat we het niet zagen”, vertelt een van de crossers. “Toen hebben we het hele pad afgezocht, en er nog vijf gevonden.”

De jongens weten niet wie het op hen gemunt heeft, maar sommige omwonenden steken niet onder stoelen of banken dat ze het gecross verafschuwen. “Sowieso omdat het de natuur verstoord, maar ook dat de hele bodem wordt opengestoten en er niets meer wil groeien”, zei Jessica de Koning vorige maand voor de camera van NH Nieuws.

Overlast beperken

De crossers snappen dat hun hobby niet bij iedereen in goede aarde valt, maar doen er naar eigen zeggen alles aan om de overlast te beperken en de vrede te bewaren. “We hebben hier vuilniszakken opgehangen”, vertelt de crosser. “Dus we proberen onze troep op te ruimen en verder geen mensen tot last te zijn. Meer kunnen wij ook niet doen. Wij willen hier gewoon crossen en ik vind dat je ons dit plekje wel kan gunnen.”

Omdat het crossgebied voor iedereen toegankelijk is, heeft de dader een onverantwoord risico genomen, vinden de jongens. “Honden kunnen er in gaan staan, of kinderen, andere mensen. Je kunt ook andere mensen tot last zijn, in plaats van ons.”

Volgens de stichting Vrienden van het Beusebos is crossen volgens de APV verboden en moet de Politie en Handhaving direct handhaven.

Tekst en video: Mediapartner NH-Nieuws

Relevante video:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14 ° C
14.5 °
12.8 °
76 %
1.8kmh
62 %
ma
18 °
di
18 °
wo
15 °
do
14 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.