Bezoekers in gevaar door spijkermatten in Beusebos (video)

Purmerend – Dat sommige Purmerenders de jonge motorcrossers in het Beusebos liever kwijt dan rijk zijn, is geen geheim. Maar dat sommige mensen hun hobby zelfs proberen te saboteren, valt bij de jongens rauw op hun dak. “Op een gegeven moment zagen we puntjes uit de grond steken.”

De jongens weten niet wat hen overkomt als zondagmiddag de banden van hun crossmotoren één voor één leeglopen. Als ze op onderzoek uitgaan, vinden ze een plank met schroeven die onder een klein laagje aarde was begraven. “De buitenlaag was zwart gespoten, zodat we het niet zagen”, vertelt een van de crossers. “Toen hebben we het hele pad afgezocht, en er nog vijf gevonden.”

De jongens weten niet wie het op hen gemunt heeft, maar sommige omwonenden steken niet onder stoelen of banken dat ze het gecross verafschuwen. “Sowieso omdat het de natuur verstoord, maar ook dat de hele bodem wordt opengestoten en er niets meer wil groeien”, zei Jessica de Koning vorige maand voor de camera van NH Nieuws.

Overlast beperken

De crossers snappen dat hun hobby niet bij iedereen in goede aarde valt, maar doen er naar eigen zeggen alles aan om de overlast te beperken en de vrede te bewaren. “We hebben hier vuilniszakken opgehangen”, vertelt de crosser. “Dus we proberen onze troep op te ruimen en verder geen mensen tot last te zijn. Meer kunnen wij ook niet doen. Wij willen hier gewoon crossen en ik vind dat je ons dit plekje wel kan gunnen.”

Omdat het crossgebied voor iedereen toegankelijk is, heeft de dader een onverantwoord risico genomen, vinden de jongens. “Honden kunnen er in gaan staan, of kinderen, andere mensen. Je kunt ook andere mensen tot last zijn, in plaats van ons.”

Volgens de stichting Vrienden van het Beusebos is crossen volgens de APV verboden en moet de Politie en Handhaving direct handhaven.

Tekst en video: Mediapartner NH-Nieuws

Relevante video:

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*