Roeivereniging de Where viert 60-jarig jubileum met Purmer Rond Race

Purmerend – Roeivereniging PRV De Where viert dit jaar haar 60-jarig jubileum met een landelijke roeiwedstrijd: De Purmer Rond Race op zaterdag 21 april 2018

Dit belooft een boeiend roei-evenement te worden: de roeiers van Nederlandse roeiverenigingen die aangesloten zijn bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond, gaan de strijd aan over een lengte van 21,7 km over de Purmerringvaart. De teams roeien in twee typen boten:  C4* boten, vier roeiers met een stuurman/vrouw; en C2* boten, twee roeiers met stuurman/vrouw.

De start en de finish vinden plaats bij de vlaggenmast van het clubgebouw van PRV De Where, Wheredijk 90 te Purmerend. Tegenover de vlaggenmast, aan de oever van de Purmerringvaart zal een dixieland band de roeiers aanmoedigen en binnenhalen. De teams zullen hierdoor swingend over de finish worden geholpen. Natuurlijk ontbreken een hapje en drankje niet, en met mooi weer doet een ijsje van de ijskar het ook goed.

Programma:

De start is om 12.00 uur;  de finish van de snelste boten wordt verwacht om 13.45 uur, de laatste boten zullen vermoedelijk rond 14.15 finishen.

De wethouder Sport van de gemeente Purmerend zal de medailles rond 15.00 uur uitreiken aan de winnende teams. Zou één van de deelnemende teams van De Where daarbij kunnen zijn? Ze trainen hard en lang, ook ter ere van het 60-jarig jubileum.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt