Beusebos tot verboden gebied verklaard

Purmerend – De gemeente heeft het Beusebos met ingang van donderdag 12 april 2018 afgesloten. Dit betekent dat niemand zonder toestemming van de eigenaar – de gemeente – het gebied mag betreden.

Het gebied Kom A7 (in de volksmond ook Beusebos genoemd) werd jarenlang zonder problemen door verschillende mensen bezocht en gebruikt. De afgelopen weken is er echter sprake van ongewenste activiteiten zoals brandstichting en het opzettelijk plaatsen van spijkerplanken. Naar aanleiding van deze toenemende negatieve ontwikkelingen heeft de gemeente, als eigenaar van de grond, besloten het gebied volledig af te sluiten.

Maatregelen

Donderdagochtend zijn er hekken geplaatst op de toegangswegen tot het gebied. Op borden staat vermeld dat het gebied verboden terrein is voor onbevoegden (art.461 Wetboek van Strafrecht). Zowel medewerkers Handhaving van de gemeente als de politie zijn bevoegd om overtreders te bekeuren.

Stichting vrienden van het Beusebos

De stichting Vrienden van het Beusebos geeft aan blij te zijn met de afsluiting. “Nu kan de natuur zich weer rustig herstellen, ook omdat het het broedseizoen is.”

Foto’s: Rob Klaucke

Relevant video:

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*