Purmerend

Geteisterde familie denkt brandstichter te kennen (video)

Purmerend – Drie branden in zes weken op hetzelfde adres. De gedupeerde John Wolkers en zijn gezin hebben een zwaar vermoeden wie de brandstichter is. “Ik zie hem vaak in de supermarkt.”

Het gezin slaapt deze weken nog maar weinig door de vele branden die hun adres teisteren. Ook vannacht kon John niet slapen. “Ik hoorde wat gerommel buiten en toen ben ik naar buiten gesprint”, vertelt hij aan NH Nieuws. Maar hij was al te laat. De dader had de berging in brand gestoken en was er op een fiets vandoor gegaan. John kon hem niet meer bijhouden.

Het gezin Wolkers verdenkt ondertussen drie personen uit de buurt. Een daarvan is volgens John de hoofdverdachte. “Ik kom hem zelfs in de supermarkt tegen, of op de fiets. Dan rijdt hij rond”, vertelt hij. “Hij woont hier niet ver vandaan. Ik vind dat heel moeilijk, want het liefst zou ik hem aanvliegen.”

‘Politie doet niks’

De politie onderzoekt de branden, maar er is nog niemand opgepakt. “De politie is bij hem langsgeweest, maar ze zeiden dat ze niets konden doen”, zegt hij teleurgesteld.

Ondertussen vreest hij dat het binnenkort weer raak zal zijn. “We voelen ons niet meer veilig en zeker niet met twee van die kleintjes. We willen verhuizen”, laat hij weten. Ook al vreest hij dat de dader hen dan nog steeds weet te vinden.

Bron mediapartner: NH-Nieuws

Relevante artikelen:

John voor 3e keer slachtoffer van brandstichting: “Wil deze zieke geest zich melden?”

Aanslag op woning in Purmerend: “Ik weet niet wie ons dit aandoet” (video)

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.