112Purmerend

John voor 3e keer slachtoffer van brandstichting: “Wil deze zieke geest zich melden?”

Purmerend – “Ze hebben ons huis proberen in de fik te steken, zes weken geleden al mijn auto, en nu de schuur.” John Wolkers uit Purmerend werd vannacht weer opgeschrikt door alweer de derde brand in korte tijd. Twee keer eerder werd er bij hem al brand gesticht en ook nu lijkt het vuur aangestoken.

“We weten niet waarom, want we hebben met niemand ruzie”, zegt John terwijl hij midden in de nacht op straat staat nadat het vuur in zijn schuur geblust is.  Twee weken geleden werd er bij de Purmerender een met lampenolie doordrenkte handdoek door de brievenbus gepropt en aangestoken. Zijn vrouw merkte de brand gelukkig snel op, waardoor ze snel konden handelen en met hun twee kinderen ongedeerd bleven.

Ten einde raad

Een maand terug ging ook hun auto in vlammen op. Na de brand van afgelopen nacht is John ten einde raad. “Wil deze zieke geest zich melden bij de politie alsjeblieft?”, zegt hij zichtbaar aangeslagen.

Hoewel hij niet weet waarom iemand het op zijn gezin gemunt heeft, denkt hij wel een vermoeden te hebben wie de branden heeft aangestoken. “Maar dat hebben we aan de politie overgedragen.”

Na de tweede brand riep de politie getuigen op zich te melden. Tot op heden is er nog niemand aangehouden. De oorzaak van de brand van afgelopen nacht is nog niet officieel bekend, maar de politie houdt wel sterk rekening met brandstichting.

Bron mediapartner: NH-Nieuws

Relevant artikel:

Aanslag op woning in Purmerend: “Ik weet niet wie ons dit aandoet” (video)

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.